JULEDRØSEN: Joda, det blir helt sikkert jul uten Juledrøs på Randaberg24, men vi synes det er koselig å høre litt om folks planer i dagene før jul og hva man gjør julaften, 24. desember.

I går var det kommunalsjef Petter Hagen som var første person ut - og i dag blir det «vilt», for Bjørn Kahrs er også ivrig jeger og noe av det han jakter, blir servert som en del av julematen.

Kahrs er bergenser, hvor 34 prosent av byens innbyggere spiser pinnekjøtt på julekvelden.

Det er forresten Vestland som trekker snittet på ribba ned, for på Vestlandet svarte 69 prosent på en undersøkelse at de spiser pinnekjøtt.

Gjør så Bjørn Kahrs, godt bosatt i Randaberg, det?

Hjort er populært hjemme hos familien Kahrs. Foto: Heiko Junge / NTB

1. Hvordan skal du feire julen dette året?

– Vi feirer julen hjemme i Randaberg sammen med den nærmeste familie store som små – oss lokalt og familie fra Bergen og Oslo.

2. Hva pleier dere å spise julaften og de andre juledagene – og hvorfor er det slik?

– Pinnekjøtt er julaftentradisjon, første juledag er det hjort og andre juledag er det rype. Etter det blir det fersk torsk. Alt utenom pinnekjøtt er fra egne innhøsting.

Det er nemlig slik at Kahrs er på jakt en del, når han har tid, og dermed er en del selvgjort - som hjort på 1. juledag.

3. Har du og din familie noen tradisjoner dere bare MÅ gjøre julaften?

– Bortsett fra å sitte lenge ved matbordet over god mat og gode samtaler så har vi ingen spesielle tradisjoner utover å glede oss over noen pakker til barn og barnebarn.

4. Når det kommer til julebakst, hvor mange sorter blir det bakt og hva er din favoritt blant disse mange sortene julekaker?

– Her blir det mye kjøpekaker, men sirupssnipper, pepperkaker og krumkaker blir hjemmelaget.

5. Når du skal handle julegaver - bruker du god tid eller er det inn og ut av butikken, for du vet hva du skal kjøpe?

– Helst minst mulig, Barnebarn og barn blir prioritert. Ellers er fokus på det vi faktisk trenger og kan glede oss over.

6. Hva synes du er det viktigste eller fineste med julefeiringen ?

At familien er sammen.