POLITIKK: Kommunedirektøren anbefaler å gå for modell 5 med to barneskoler og en ungdomsskole. Kommunedirektøren vurderer at fordelene veier tyngre enn ulempen med at flere elever på 1.-4. trinn må skysses til skolene.

– Flyttingen er en engangshendelse, som kan forsvare arbeidet med å gjøre dette. Hva som skjer i kommunen fra 2040 i forhold til utbygging er så langt frem i tid at det er vanskelig å kunne ta hensyn til nå.

Det går fram av omfattende dokumenter i forbindelse med behandling av saken i kommende møte i formannskapet.

– Ved å sanere Harestad skole nr. 7 vil vi redusere de årlige driftsutgiftene til kommune med ca. 7 millioner i året, jfr kommunestyresak 39/22. Samtidig vil det påløpe andre driftskostnader som er på omlag 3,5 mill i året i form av mer skoleskyss, renhold og administrasjon. I tillegg kommer investeringsutgifter på riving av bygg og noe ombygging av Goa og Grødem på omlag 6,5 mill, heter det videre.

Det heter videre at Kommunedirektøren ikke har brukt midler på eksterne konsulenter til å få utarbeidet en nøyaktig rapport om ekstra drift- og investeringsutgifter med modell 5. Dette er estimerte ekstrautgifter.

– Basert på tilstandsrapporten, «Enkel tilstandsvurdering Harestad skole» er kommunedirektøren bekymret for de estimerte utgiftene på om lag 40 millioner dersom Harestad skole nr. 7 skal forbli en permanent skole. Kommunedirektøren anbefaler, dersom modell l blir valgt, at det foretas en nøyaktig vurdering av skolebyggets tilstand.

I konklusjon om alternativ 5 betyr dette:

l. Grødem skole og Goa skole gjøres om til rene barneskoler med 1.-7. trinn, og Harestad skole nr. 22, blir omgjort til Randaberg ungdomsskole.
2. Ansatte og elever på 8.-10. trinn fra Goa skole og Grødem skole flyttes til Randaberg ungdomsskole.
3. Ansatte og elever på 1.-7. trinn fra Harestad skole nr. 7 deles opp og flyttes til Goa skole og Grødem skole.
4. Harestad skole nr. 7, rives.
5. ATO flyttes til Goa skole for barnetrinnselevene. Ungdomstrinnelevene fortsetter på Randaberg ungdomsskole
6. Introbasen blir værende på Grødem skole.
7. Randaberg kommune ber Rogaland fylkeskommune sette i gang et arbeid med ROS-analyse for å analysere trafikksituasjonen ved de tre skolene.
8. For å gi en best mulig opplæring i Randabergskolen i tråd med opplæringsloven gis kommunedirektøren fullmakt til å tilpasse bruken av arealene i skolen på en mest mulig hensiktsmessig måte.

I sakspapirene er det ved flere vedlegg, som en oversikt over kostnader ved å holde gamle Harestad skole i bruk de neste årene. Beløpet det da vil være snakk om er mer enn 33 millioner kroner.

Nå blir det opp til kommunens politikere til å ta et endelig standpunkt - for nå skal dette avgjøres.