DYR: Den 15. juli er sesongen i gang for fullt på dyrepensjonatet til Bjørn Egel Nygård, men alt nå har han 55 hunder og nær 70 katter å ta seg av. Når det er sagt venter han 30 katter og 40 hunder denne uken, men enda er det plass til flere katter på pensjonatet.

— Året blir ikke like stort som i fjor, men vi er tett under det. I fjor var det nok etterdønningene etter pandemien, nå har ikke så mange rå til å reise på grunn av de mange økende utgiftene, sier Bjørn Egel Nygård, og legger til.

— Har erfart i år at mange på sparket ønsker plass til sin hund eller sin katt. De må vel prøve, men i de fleste tilfeller må jeg avvise dem.

I år har han åtte sommervikarer, som virkelig er egnet til arbeidet. De skal framover, i dagene som kommer, ta seg av de rundt 60 hundene og om lag 150 kattene.

— Jeg har hørt med andre pensjonat, og jeg erfarer at det er ganske så fullt i alle pensjonater nå. Så de som har vært seint ute, er det leit å avvise, sier Nygård, og avslutter.

— Noen av eierne til de hundene jeg har her, er tredje generasjon. Det vil si at de kommer med sin tredje hund. Det er derfor stas at de ønsker å bruke mitt pensjonat. Det er tydelig at folk er fornøyde med arbeidet vi legger ned i deres kjæledyr.