Når det er kommunevalg neste år så slipper ganske sikkert de frivillige medarbeiderne å sitte med dette på ansiktet, som de måtte i fjor. Foto: Arkivbilde

VALG 2023: Flere kommuner har vurdert å ikke ha søndagsvalg. Men kommunedirektøren tilrår å opprettholde ordningen man etter hvert har hatt i mange år på Randaberg.

– Søndag er for mange en fridag, og åpent valglokale da gjør det lettere å stemme i en travel hverdag. For valgmedarbeiderne har søndagen også fungert godt som en «generalprøve» for det braker løst på selve valgdagen. Kommunedirektøren tilrår at det blir stemming både søndagen og mandagen når neste års kommunevalg er.

Datoene for neste år stemmegivning i Randaberghallen blir da 10. og 11. september.

Ved forrige valg så var det 879 velgere som benyttet seg av å stemme på søndagen, mens det var 1.687 på mandagen. Det var 3.941 godkjente forhåndsstemmegivninger ved stortingsvalget i 2021. Valgoppslutningen i stortingsvalget 2021 var på 81,1 prosent. Antall forhåndsstemmer levert på Randaberg var da ny rekord.

Maren Grayston Bjartung, leder av politisk sekreteriat i kommunen - og dermed også ansvarlig for en god del av valgarbeidet, som hun var i 2021, med god hjelp fra Anne Lise Reianes (t.h). Foto: Arkivbilde, Per Thime