SENTRUMSPARKEN: Den er laget for å tåle både vær og vind, men ikke nødvendigvis hærverk.

Skulpturen som kunstneren fikk oppdraget med å lage i forbindelse med parken er nemlig utsatt for hærverk. Det skjedde tirsdag kveld.

– Vi var vitne til vandalisering av statuen ved lekeplassen der hvor Gjenbruken er. Vi gav tydelig beskjed til ungdommene at de skulle stoppe, men ble møtt med hånlig snakk og vi valgte å ringe politiet da de ikke viste noen tegn på at de angret på det de hadde gjort og heller fortsatte, sier en tipser til Randaberg24.

Vår tipser, som vi kjenner navnet til, forteller at politiet ble ringt, men de hadde ikke resurser til å sende patrulje til Randaberg, selv om ungdommene fremdeles holdt seg i området.

– Ungdommene ble beskrevet så godt jeg kunne til politiet som har loggført saken. Det var også andre vitner tilstede når hendelsen oppsto, fortelles det.

Det er kunstneren Ståle Sørensen som har laget skulpturen i Sentrumsparken. Prislappen for arbeidet var 380.000 kroner. Nå blir det noen tusenlapper å reparere. Foto: Per Thime

Det som er ødelagt med skulpturen er en større bit av metallet som den er laget av. Tipser anslå alder på ungdommene til å være 11–15 år, alle tre syklet.

– To av dem hadde mørke jakker på seg. Han andre hadde gul genser og en eldre sykkel-modell. Vi tok med oss biten som ble brukket av og leverer denne til kommunehuset i morgen.

Vår tipser avslutter:

– Vi er rimelig lei av hvor mye hærverk og tull som foregår i den lille landsbyen vår. Det ødelegger for mange og setter et dårlig eksempel for yngre generasjoner. Oppfordrer foreldre til å snakke med barna sine og spesielt foreldrene til disse guttene om de kjenner igjen beskrivelsen som er gitt.

Prislappen for skulpturen var 380.000 kroner, og nå blir det noen tusenlapper for å reparere skulpturen som skal være et tuntre.