SKOLE:

— Mine foreldre har hatt korona så jeg vet hvor ille det er. Derfor synes jeg det er ett fantastisk flott tiltak at elevene får hver sin gratis selvtester like før skolestart, sier Thomas Skjæveland.,

Han er vaksinert, foresatt til to barn på Goa skole og hvis dette reduserer faren for smitte, mener han at skolen bør ha tester lett tilgjengelig hele døgnet. Dette for at barn som føler seg dårlig kan sendes rett hjem med selvtester.

— I tillegg synes jeg det er flott at også de ansatte må teste seg. Da føler vi oss mer trygge på å sende våre barn til skolen, legger Skjæveland.

Klokken 16.30 åpnet rektor Hilde Hesby døren til Goa skole. Dette for at foresatte til elever og ansatte kunne hente hver sin selvtester. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

— Jeg synes det er ett fantastisk flott tilbud og står med glede her en søndag ettermiddag for å dele ut tester. Alle må jo bidra, sier rektor Hesby og avslutter.

— Ved å teste våre elever kan vi få kartlagt hvem som er syk rett før skolestart. På den måten slipper vi smitte på skolen og alle kan føle seg trygge.

Søndag 2. januar var Hilde Hesby til stedet i administrasjonen på Goa skole for å dele ut gratis selvtester til elever og ansatte. Goa skole hadde mottatt 400 tester fra kommunen.