Nesten hver uke mener flere det skjer nestenulykker i området inn mot Montér - forbi dette krysset. |Det er registrert to sykkelulykker ved dette området de siste åtte årene. |Sikten er bedre, men flere mener det bør gjøres tiltak her. ||

TRAFIKK:

De siste åtte årene er det registrert to sykkelulykker ved innkjørselen til blant annet Montér. Oftere enn det, har det skjedd nestenulykker. Flere mener det skjer hver eneste uke.,

Randabergsletta er fylkesvei og sorterer derfor under fylkeskommunen. De har hatt saken på bordet og sett på hva man kunne ha gjort ved dette stedet - slik at det ble mer trafikkvennlig, og ikke trafikkfarlig.

– Denne avkjørselen er ikke som vi skulle ønske, sier Panagiota Kostara, rådgiver trafikksikkerhet i fylkeskommunen.

Flere mener en rundkjøring bør kunne være et godt alternativ.

– Nei, en rundkjøring kan som regel gi ulykkesreduksjon men på andre type ulykker, ikke sykkelulykker. Det er ikke en plass hvor en rundkjøring kan være naturlig å bli tenkt og foreslått som en løsning. For syklister kan rundkjøringer medføre økt ulykkesrisiko, dette gjelder især rundkjøringer med sykkelfelt.

Fylkeskommunen ønsker derfor ikke å foreslå rundkjøring her, ettersom de mener det er arealkrevende og generelt sett en dårlig løsning for syklister.

– Det er mulig å gjøre dem mer sykkelvennlige, men det krever enda mer plass. Vi bør unngå den høyverdige dyrkede marken på nordsiden, så da må plassbehovet gå på bekostning av næringsarealet.

Det legges til at sykkelgruppen i Statens Vegvesen hadde vurdert og utført noen tiltak knyttet til denne sykkelvegen tidligere.

<img class="alignleft size-full wp-image-11281" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2020/05/IMG_1135.jpg" alt="" width="4032" height="3024" >

– Dette hovedsakelig med tanke på sikt (å få bort reklame). En del faller på manglende samvirke mellom syklende og bilister i forhold til uklarhet om vikeplikt. De næringsdrivende merket opp to felt ut av avkjørselen. Det har gjort situasjonen verre, forteller hun.

Denne delen av Randabergveien trafikkeres daglig av rundt 8-9000 bilister. Spesielt morgen og ettermiddag er det tett trafikk.

– Men hva kan man så gjøre i dette området som mange opplever som trafikkfarlig, til tross for to meldte sykkelulykker de siste åtte årene ?

– Pågående planarbeid vil foreslå endringer i armen som fører inn til næringsområdet, slik at krysset blir bedre lesbart for alle trafikanter: Trafikkdeler mellom kjøreretningene og strammere geometri for biler, med overkjørbart areal for tungtransport. Kryssing for gående og syklende trekkes vekk fra fylkesvegen, i tråd med vegnormalen.

<img class="alignleft size-full wp-image-11283" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2020/05/IMG_1130.jpg" alt="" width="2897" height="2212" >