NAVN: Kjært barn har mange navn, sies det. Nå kan mye tyde på at diskusjon om et enkelt vegnavn i Randaberg kan være over.

Det har nemlig hatt flere navn, eller forslag. Vistehøyden ble satt opp, noe det står skilt på ennå. Så kom Språkrådet på banen med sitt forslag.

Vistehøgda ble nemlig deres naturlige valg, selv om det ble diskutert grundig både politisk og i historielaget.

Man kom fram til at Vistehøgda ikke var noe naturlig valg for navn på denne vesle veistubben ved rundkjøringen ned mot Viste. Ingen på Randaberg hadde noe som helst forhold til Vistehøgda - og mye tyder nok på at det er tilfelle.

Det har vært inne igjen hos Språkrådet for ny behandling. Nå var det navnet Vistekrossen som skulle opp, det som ble politisk vedtatt før sommerferien.

I et brev fra Språkrådet konkluderer man med et positivt svar.

– Så langt vi kan se, er det tilrådelig å la den aktuelle vegen få navnet Vistekrossen. Navnet vil bli knyttet til en forholdsvis kort vegparsell som ligger like ved den rundkjøringen i kanten av sentrumsområdet på Randaberg som ligger nærmest Vistevika og hovedtuna på gården Viste. Vi har ingen merknader til skrivemåten Vistekrossen. På Jæren er hankjønnsordet kross brukt en god del med betydningen «vegkryss», heter det fra stedsnavnkonsulent Kjell Erik Steinbru i Språkrådet.

Dermed kan man etter hvert fjerne skiltene med Vistehøyden og heller sette opp noen med navn Vistekrossen.