PRESSEMELDING: I et brev til bedriftsforsamlingen viser de til uttalelser fra Statnett om at det er en reell mulighet for rasjonering av strøm til vinteren, samt oppfordring fra olje- og energiministeren om at kraftselskapene bør begrense produksjonen av vannkraft i en tid med lav magasinfylling.

Ordførerne og varaordførerne i Senterpartiet er opptatt av å ha trygghet for energiproduksjonen til private og til næringslivet, og ber Lyse sørge for at magasinfyllingen dekker etterspørselen.

– Vi har kommet i en uholdbar situasjon ved at energilandet Norge kan komme til å måtte rasjonere strøm. Som eiere av Lyse må Stavanger og de andre kommunene gjøre alt som står i vår makt for at dette ikke skjer. Derfor ber vi bedriftsforsamlingens leder kalle inn til et ekstraordinært møte snarest. Lyse må få opp fyllingsgraden, slik at vi har nok strøm til vinteren og våren, sier fungerende ordfører i Stavanger, Dagny Sunnanå Hausken.

Hun får støtte fra ordfører Jarle Bø i Randaberg, en av de andre eierkommunene i Lyse.

– Dette handler om å ta samfunnsansvar og sikre at vi ikke risikerer en kritisk situasjon i forhold til leveransen av strøm i regionen, sier Randabergs ordfører.