HÅNDBALL: Denne sesongen står hun oppført med åtte kamper og 11 mål, i kveld spilles siste hjemmekamp i serien denne sesongen - og når det skal være oppstart av ny sesong, da er Linda Gåserud Fornes lagets nye trener.

– Først å fremst må jeg si at det er en ære. Når jeg ble spurt av klubben, samlet jeg damene og sa at jeg ikke kommer til å si ja uten at alle er enige. Det å kunne få jobbe med disse damene både på og utenfor banen har alltid vært noe jeg har satt veldig høyt. Jeg er så heldig at jeg har fått med meg noen fantastiske mennesker inn i trenerteamet, så jeg gleder meg enormt til neste sesong.

Linda har spilt håndball i Randaberg i mange år og har gått gradene i klubben på de yngste lagene og opp til damelaget.

Reiste til Tasta

— Jeg startet min karriere i Randaberg når jeg var seks år gammel. Spilte alle mine aldersbestemte år i Randaberg og var så heldig å få lov til å være med som spiller på A-laget fra jeg var 16 år. Når jeg ble 18 år, gikk jeg til Tastavarden sitt damelag og spilte noen sesonger i 3.divisjon, forteller hun videre.

Men, savnet etter klubben var stort og hun kom hjem igjen. På denne tiden var også Randaberg i 3.divisjon. Det var en endring i klubben som gjorde at hun gikk tilbake til Tastavarden, sammen med flere spillere i Randaberg.

– I mellomtiden mens jeg var i Tastavarden, rykket Randaberg ned to sesonger på rad. Det rev i randaberghjertet mitt og vi hadde møte med Randaberg der de ønsket at vi kom hjem igjen. Randaberg tok grep som gjorde at de fleste spillerne som hadde forlatt klubben kom hjem igjen.

Laget samlet seg og rykket direkte opp til 4.divisjon og der har laget vært siden.

Denne sesongen har det blitt åtte kamper, men neste sesong er Linda trener - og spiller på B-laget. Foto: Arkivbilde

– Forrige sesong under kamp, røyk jeg bakre korsbånd, som gjorde at jeg måtte gi meg. Det har vært som en en vits i laget, for ingen har virkelig trodd på at jeg har ment at jeg skulle legge håndballskoene på hylla. Og de har jo dessverre hatt rett. Jeg har hatt noen kamper for A-laget denne sesongen, men kun om det trengs. Nå har vi to kamper igjen av sesongen.

De ønsker Linda å spille som hennes siste bidrag som spiller på A-laget. Neste sesong er hun trener, men også spiller for det hun nevner som den fantastiske gjengen på Randaberg B, de eldre «rekruttene».

Måtte ta grep

Damene har hatt en bedre sesong enn på mange år. Laget virker mer stabilt og går mot en bra plassering. Hva tenker så lagets nye trener om kommende sesong?

– Vi har fått inn flere nye spillere denne sesongen som har vært med å løfte laget. Første del av sesongen var preget av at vi ikke var samspilte og vi fikk ikke helt spillet vårt til å fungere. Vi var faktisk på et punkt i posisjon for å rykke ned. Jeg kalte inn spillerne til et møte for å gi beskjed om de harde faktaene, det å rykke ned var ikke noe spillerne ville tillate. Det var akkurat som å skru på en lysbryter. Jeg er veldig stolt over hvordan spillerne bretta opp ermene og tok poeng igjen. Lagånden og spillegleden var tilbake. Plutselig stod vi som noen store spørsmålstegn der vi var i posisjon for direkte opprykk, da to lag har reservert seg. Det ble plutselig litt skummelt og noe vi synes er for tidlig.

Nå er det Nord/Rival som rykker opp til 3.divisjon og Randaberg HKs damer gleder seg til å møte dem i siste seriekamp 29/4.

– Vi har planlagt å hylle dette laget etter kamp, med sjokolademedaljer og konfetti. For jeg ønsker at vi skal være et lag som folk respekterer og liker å møte, både på og utenfor banen.

Her fra en kamp mot Nord/Rival fra forrige sesong, laget Randaberg spiller mot i siste serierunde. Foto: Arkivbilde

Håper på nye spillere

Neste sesong håper hun at laget får enda flere spillere til klubben, da man har i noen år stått uten rekruttering fra aldersbestemt.

– Finnes det er mål der ute om 3. divisjon på sikt?

– Jeg synes det er veldig viktig at spillerne og trenerne bestemmer sammen hva de ønsker. Vi er enige om at det ikke er rett tidspunkt for opprykk med den spillerstallen vi har i dag, da vi er avhengig av rekruttering. Men vi er en gjeng med vinnerskaller, så vi ønsker å vinne kamper. Får vi en stor nok spillerstall så er det ikke utenkelig at målsetningen blir 3.divisjon.

Først er det altså to seriekamper igjen å spille, men planleging av ny sesong har hun startet.

Mer synlig

–Jeg ønsker å være mer synlig for alle aldersbestemte lag og kommer nok til å bruke mye tid i hallen for å bli kjent med alle i denne fantastiske klubben. Seniorlagene har nok havnet litt på utsiden av samarbeid med klubben, men det skal vi snu. Noe som jeg tror overgangen fra aldersbestemt til senior ikke blir så skummel. Det å komme inn som hovedtrener under noe jeg mener er tidenes beste klubbledelse er en ære. For første gang på mange år stråler klubben vår igjen.

Målet for laget er at de skal bygge et sterkt og stabilt lag, de skal ha det utrolig kjekt på veien, og være gode forbilder for alle barna i klubben.

– Jeg ønsker at vi som seniorlag skal vise oss mer i hallen. Ønsker å få til et samarbeid på kryss og tvers av lag, slik at alle i klubben vet at de kan spørre om de trenger hjelp med treninger/kamper eller bare ønsker at vi skal støtte.