NYANSATT: — Hils på Lars, vår nye driftskoordinator!, skriver Vistnestunet museumsgård på sin Facebook-side.

For en knapp måned siden begynte Lars Aalgaard Kingsrød i Jærmuseet. For han ble det et skifte etter 20 år i en oljerelatert kontorjobb. I tillegg til å være på Vistnestunet og Tungenes fyr, skal han også bruke noe av tiden sin ved flymuseet på Sola.

— Jeg er nettopp ferdigutdannet gartner, og ser fram til å ta fatt på prosessen med grønnsaksdyrking på Vistnestunet, og i tillegg se historisk på fyrhagen til Tungenes fyr, forteller Lars Aalgaard Kingsrød.

For Lars blir det å putle med grønt en viktig del av jobben. Foto: Vistnestunet museumsgård

Han er 44 år, er født og oppvokst i Sarpsborg, men har bodd i Stavanger i 20 år. Han har også bodd to år i Kina, og to år i Spania. Spansken går lett, men han påstår selv at han bare kan LITT mandarin.

— Det jeg gleder meg til er å gi gartner råd til andre, og ikke minst samarbeide med frivillige lag og foreninger, forteller han videre.

Lars har fra tidligere av utdanning innen fagfeltet internasjonal markedsføring og eksportledelse. Gartnerutdanningen som tidligere nevnt i denne artikkelen tok han som en kuriositet til privat bruk.

— Lars har gode tanker om å utvikle hageanleggene i tidsriktig stil, med søkelys på nyttevekster. Privat liker han også å drive med hagearbeid og dyrking av grønnsaker, frukt og bær, skriver museumsgården på sin Facebook-side.

Ellers trekker museumsgården frem at Lars er en habil løper; han har personlig rekord på halvmaraton på 1:39:38! De nevner også at Lars kan både synge og spille gitar, og putler også med andre instrument som trekkspill, ukulele, mandolin, fiolin og pumpeorgel.

— Jeg ser fram til å formidle det som Vistnestunet og Tungenes fyr er for vårt publikum, avslutter Kingsrød.