RUSSEN: 108 russ var i ettermiddag samlet til dåp i et lite telt like ved Randaberg videregående skole. Både blå- og rødruss var invitert, ingen skulle føle seg utestengt denne kvelden. Det var ikke akkurat det fineste været russen fikk, og i teltet ble det ganske fullt, så det var mange som kom tidlig for å få de beste plassene.

Det var god stemning blant russen, og flere av dem hadde sett fram til denne dagen siden ungdomsskolen. På anlegget ble det spilt av høylytt russelåter, slik russen liker.

Nicolai Stava, Thomas Wang Selback, Emil Lende Åmlid, Martin Simonsen Heide og Benjamin Krzywacki fra russebussen «Rambo» var de første som møtte opp. Totalt er de 16 russ på bussen, og til sammen har de brukt 1,5 millioner på «Rambo».

– Vi er like syke som Sylvester Stallone, derfor det navnet, sier gjengen og skåler.

Dina og Fabian var de første til å bli døpt. Foto: Simen Ingemundsen

De føler det å bli døp som russ er begynnelsen på livet, som en «ny fødsel», og ser fram til over en måned med rulling, drikking og kos.

– I kveld skal vi drikke oss vemmelige og elske livet, legger de til, som alle er lærlinger innen oljebransjen og bilmekanikk.

Nå ser de fram til kvelden og natten, og tradisjonen tro for russen, avsluttes kvelden på Mekjarvik.

– Da vi tok på oss russebuksa i dag morges, da tenkte vi; det er deilig at det endelig er vår tur, avslutter de samstemt før flere russ strømmet til teltet.

Dina og Fabian var de første til å bli døpt, og alle fikk 15 sekunder til å tømme en boks med valgfri drikke. Vi i Randaberg24 ønsker russen lykke til med russetiden.