PUBEN: Nylig fikk puben ny driftsleder. Guro Sofia Solland tok over jobben etter Steffen Haugland, som fortsatt er daglig leder for puben, og sammen har de store planer for utestedets framtid.

– Vi lette lenge etter en person til å ta over ansvaret og driften for puben. På blokka var det flere kandidaten, men da Guro sa opp jobben hos PS Selskapsutleie var hun den aktuelle til å drifte dette stedet. Da spesielt med tanken på den relevante studieretningen hun tar, sier daglig leder Steffen Haugland.

Solland studerer i disse dager HR og personalledelse, og kaller jobben sin for en rik lærdom på sin vei. Hun sa opp jobben hos PS Selskapsutleie for å fokusere på studiene sine.

Med sin jobb på puben har hun ansvar for sine åtte ansatte, både når det kommer til vaktlister og det at de ansatte føler seg sett. Det er litt av områdene hun som driftsleder har ansvaret for.

Kjell Arve «Hesten» Hestetun er en som trekker folk. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

– Denne jobben er kjempe gunstig for meg, og jeg setter stor pris på tilliten eierne av puben har gitt meg. Jeg ser fram til å skape en samlingsplass folk både innenbygds og utenbygds bruker, sier Solland.

Haugland har gitt Solland frie tøyler, og lov til å forme sin arbeidsdag selv. De gleder seg begge til framtiden, og har alt fått gode tilbakemeldinger.

– Guro er et kjent ansikt i bygda og er godt likt blant våre gjester. Hun fokuserer på det som er bra, og allerede nå har vi sett gode resultater. Vi har ikke planer om å revolusjonere pubdriften, men skape et attraktivt møtested for de mellom 20 og 70 år. Ved hjelp av våre kulturelle innslag i hverdagen til folk, som blant annet pubquiz, «Hesten» og karaoke, vil vi trekke folk i alle aldre, avslutter Haugland, som ikke legger skjul på at han til slutt ikke hadde tid til alt han drev med, og at Guro var den dedikerte personen de var ute etter.