SØPPEL: - Her i vår nabolag er det ikke bare enighet om hvordan man skal sette fra seg søppelspann for tømming. Ganske mange liker ikke den nye måten, den som du ser på bildet at spann etter spann etter spann skal stå slik, sier en tipser til Randaberg24. Vedkommende ønsker å være anonym.

Det er også slik at Nyvoll velforening jobber med en klage på endring av tømmeplass for søppeldunker. Der mener man at dette ikke er en god løsning.

Idar Kolnes Goa i Randaberg kommune forteller om hvorfor man skal sette søppeldunkene som vist på bildet øverst i artikkelen. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Det er kommunen, ved teknisk drift, som har bedt beboerne i Nyvoll om å sette ut søppelet på denne måten.

– Dette er gjort med bakgrunn i at det er smale veier i området, og at det står til tider biler parkert slik at våre renovasjonsbiler ikke kan passere. Men, det er også på grunn av trafikksikkerhet og miljø. Ved å etablere disse samleplassene for bossdunker reduserer vi kjøringen med bilene, og arbeidsdagen blir mer effektiv, sier Idar Kolnes Goa til Randaberg24.

Kolnes Goa legger til at samtidig reduseres støyen fra renovasjonsbilene i boligfeltet, ved at de er der kortere tid i området.

Det er også mulig å ta i bruk forskrifter når man skal gjøre som dette.

I renovasjonsforskriften §11 Plassering og tømming av beholder står det blant annet:

«Abonnentene skal rette seg etter anvisning fra kommunens renovatør vedrørende korrekt plassering av beholdere som skal tømmes. Abonnentene plikter også å etterkomme meldinger fra kommunens renovatør om eventuell endret plassering av beholdere».

– Jeg hører og ser hva som skrives, men hvis ikke bossbilen kommer forbi så vil også større utrykningskjøretøy slite i dette fra før trange området, melder tipser til slutt.

Det er ventet at velforeningen kommer til å sende brev til kommunen om dette i nær fremtid - og man skal også reagere på dette, fordi vind også skaper noen utfordringer når søppeldunkene er plassert som nå.