JUL: De neste to helgene skjer det mye på torget i Randaberg, også mye av det etterspurte har Svein Sørnes klart å ordne.

Været er bestilt, og førstkommende helg meldes det om overskyet og minusgrader, kanskje det også blir en ørliten snøbyge eller to. For hadde det kommet snø til julemarkedet, da hadde virkelig julestemningen vært på topp.

— Dette blir steinbra, og jeg gleder meg til å skape julestemning for både store og små i løpet av de første helgene i desember, sier Svein Sørnes, som alltid oser av entusiasme og engasjement.

Tidligere har det vært flere helger med julemarked på torget, nå er det slipt ned til to, og grunnen til det er ...

— Vi ønsker å korte det ned, og heller skape mer kvalitet over julemarkedet vårt. Nå har vi prøvd flere helger de to siste årene, og ser at Randaberg er for lite for over to helger med julemarked.

I bondens skjønt og grønt skal de bugne over av grønt og frukt, samt ost og juledekorasjoner, Små Øyeblikk kjører julebingo, små nisser kommer for å gi gave til de små, Randaberg musikkorps stiller opp med flere instrumenter, det blir traktorvafler fra Sanitetsforeningen, smeden kommer med en veteranbil av typen Chevrolet fra 1929, og det blir ponniridning for de som ønsker.

— Jeg er steinklar og ganske fornøyd med årets planer for julemarkedet vårt, og tradisjonen tro blir det en flott markering av tenningen av julegrana på torget, tilføyer Sørnes.

For komplett program, se under bilde

Slik kan det fort bli på torget neste helg. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Fredag 1. desember er følgende på programmet:

Randaberg musikkorps underholder, Små Øyeblikk arrangerer stående julebingo og smånissene deler ut godterier til barna.

Lørdag 2. desember er følgende på programmet:

Smånissene deler ut godterier til barna, ponniridning for barn og juleverksted for alle barn i kirkestuen.

Søndag 3. desember er følgende på programmet:

Ponniridning for barn, smånissene deler ut godterier til barna og juleverksted for alle barn kirkestuen.

— På grunn av stor rift om bodene, har vi måttet sette opp et juletelt, enda er det boder ledige til den 9. desember, avslutter en fornøyd Sørnes.

Når vi først er inne på 9. desember, så er det helgen da Coca-Cola sin juletrailer besøker Randaberg. Da stenges store deler av torget for skikkelig Coca-Cola fest.

I juleteltet er følgende å møte på:

Randaberg sanitetsforening, Kystgaard, snekkeren fra Storhaug og Ranso.

Ellers er disse med på å sette julestemning til folket;

Bondens skjønt og grønt, Landsbybakeriet, Sand Mote & Interiør, Landsbystrikk, Sande, Gabbas, Helle Hansen Hest & Hund, Plan Bi, Fjorden sjokolade, Ninas systuem Merete Husmo og Lyngnes Gård.