ØKONOMI: Statsforvalteren i Rogaland bekrefter at Randaberg kommune kommer på rødt i KS sin analyse av kommunenes økonomiske handlingsrom.

Randaberg arbeiderparti har gjennomgående i denne politiske perioden uttrykt sterk bekymring for vår kommuneøkonomi. I et av sine siste innlegg i kommunestyret fikk Ivar Walde beskjed om at det virkelig ikke stod så galt til av ordfører Jarle Bø da Walde igjen uttrykte bekymring for kommuneøkonomien. Nå viser KS sin analyse at Arbeiderpartiet sin bekymring har vært reell og helt på sin plass. Vi mener det er svært kritisk at vår bekymring i perioden gjennomgående ikke har blitt delt og tatt på alvor av øvrige partier.

Randaberg arbeiderparti mener at vårt partiprogram sine prioriteringer er nødvendige for å sikre en bærekraftig økonomi for kommunen.

Her er vår tre punkts plan:

- Prioritere kun helt nødvendige investeringer

- Lære mer av de kommunene som er bedre enn oss

- Ha et tettere samarbeid med fagforeningene for å sikre kommunens bærekraft

Et viktig nøkkelord for å sikre en trygg og god kommuneøkonomi er at vi må jobbe tettere og bedre samme. Vår kommunedirektør har tidlig signalisert utfordringene kommunen vår har. Nå må vi brette opp armene, snu alle steiner og sammen – ansatte, administrasjon, politikere og innbyggere- jobbe for hvordan vi skal bygge den grønne landsbyen.

Som ordførerkandidat for Randaberg Arbeiderparti kan jeg si at vi er klare til å ta de vanskelige beslutningene slik at vi kan sikre Randaberg kommune sin fremtid. Vår kommune må ha en styringsdyktig politisk ledelse.