Kommentar: - Hva gjør kommunen for ungdommen som er ute og «henger»?

U59 er åpent en gang i uka.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

KOMMENTAR: Joda, det skrives en del om de unge - dem som stort sett er både kjekke og greie, men som også kan kjede seg.

Mange er med i forskjellige lag og foreninger - men ikke alle har interesse av verken idrett, sang og musikk, menighet eller andre ting.

Jo, de har tid til mye - også utenom å være med i ulike lag og foreninger. Men, et samlingssted finnes ikke for ungdommene, en fritidsklubb man kan gå til kanskje fem dager i uka.

Nå er jo undertegnede etter hvert det man kan kalle «godt voksen», i det minste i begynnelsen av 50-årene.

Da jeg vokste opp var det godt med tilbud. Som elev ved Harestad skole var det «Grottå» fritidsklubb som gjaldt for oss. Andre brukte fritidsklubbene ved Grødem og Goa skole.

Det var et tilbud - og godt tilbud!

Hvorfor gjør man ikke det i dag? Fordi det ikke er et slikt tilbud, dessverre vil jeg si.

Jo, det er U59, tilbudet som BARE er åpent en gang i uka - og det av en eller annen merkelig grunn.

Ungdom kan kjede seg - noe jeg også tror er en del av årsaken til at en liten håndfull utøver noe hærverk i sentrumsområdene, kaster egg og plager voksne på ulike måter.

Hva vet foresatte, foreldre? Er det mange naive der ute som ennå tror at Randaberg er fritt for ramp? Da kan jeg fortelle at slik er det faktisk ikke alltid.

Jeg er ikke den mest tekniske - men sitter med en video som viser trakassering fra ungdom i 13–15 års alderen, hvor en voksen mann får gjennomgå. Hadde jeg kunnet dette med å sladde videoer av ansikter, da hadde den blitt lagt ut, for det går en grense for mye.

Foreldre og foresatte ville trolig blitt overrasket hvis noen hørte eller så sin sønn i den aktuelle videoen.

Men hva har så kommunen gjort for å få til et bedre ungdomstilbud?

Jo, de har snakket ganske mye - men lite konkret har skjedd eller er på trappene. I det nye Frivillighetens Hus ble det sagt at ungdommen skulle prioriteres, men jeg kan ikke se at det har skjedd noe særlig rundt det - selv om jeg vet det er planer.

Frivillighetens Hus er knallbra, men i øyeblikket er det ikke mye for ungdommene der. Ungdomsrådet har også hatt det opp oppe som sak, i februar. Det var ønske om kvelder med både tv, spill og andre ting.

Har det skjedd noe? Nei, det har ikke det.

Ting tar tid - mange ganger alt for lang tid. Hadde det vært på plass lokaler til ungdommene, lokaler de kan møtes flere ganger hver uke, så tror jeg faktisk flere områder i denne kommunen hadde blitt spart for både hærverk, mobbing og fyrverkeri.

Randaberg består av flott ungdom, men noen kjeder seg. Hvis det er en stilling eller to som skal til for å åpne opp U59 flere ganger hver uke, så bruk de pengene på det.

Kommunen har en trafikklys-modell i øyeblikket når man skal ansette. En stilling og to for dette bør opp på grønt nivå.

Ungdommen trenger et fast møtested flere ganger i uka, ikke bare én gang.

Så, slutt med snakk, begynn å handle, Randaberg kommune.

Per Thime

Redaktør, Randaberg24.

Redaktøren om ungdom på Randaberg.