Finn ut hvilket parti som står deg nærmest med den oppdaterte Valgomaten fra NRK. Foto: Foto: Alem Zebic / NRK

POLITIKK: Randaberg er selvsagt med i den nye guiden som NRK presenterer i dag. På siden om Randaberg finner du en del av det som er aktuelt og det som kan bli aktuelt i årene fremover.

Valgomaten er en velkjent tjeneste for mange. Lokalvalgguiden er derimot et helt nytt produkt fra NRK.

Mens Valgomaten er en test for å fortelle deg hvilket parti som står deg nærmest, gir Lokalvalgguiden en enkel og lettlest oversikt over hvilke saker som står på spill i alle kommuner i landet. Sammen skal disse to tjenestene gjøre det enklere for publikum å bestemme seg for hvilket parti de skal stemme på under høstens valg.

– Gir alt du trenger å vite

Valgomaten og Lokalvalgguiden finnes på bokmål og nynorsk, i tillegg til på nordsamisk i 11 kommuner – som er første gang.

HER ER VALGOMATEN FOR RANDABERG

– Mange har fortalt oss hvor vanskelig det kan være å sette seg inn i lokalpolitikken. Det er mye prating når det er valgkamp, og det er ikke alltid like lett å forstå hva de ulike partiene vil gjøre hvis de får makt, sier Laurie MacGregor, prosjektleder for valget i NRK.

NRK har gjort research og produsert 357 lokalvalgguider totalt - én til hver kommune. I hver guide vil velgerne kunne lese seg opp om sakene som står på spill, og samtidig se hvor de ulike partiene står i hver sak.

Dette er temaene du kan velge i. Foto: Skjermdump nrk.no

Det er mye man kan velge innen, men hvis man skal ta en test, da skal man velge seg tre temaer. Etter dette kommer det opp en rekke spørsmål hvor man skal være enig, uening og mer til, som vist under.

Til slutt ender man opp med ett parti man er mest enig i - og noen treffer der de vil stemme, mens andre kanskje havner på et helt annet parti, som undertegnede gjorde...

Det er haugevis av spørsmål, som dette som også er aktuelt i Randaberg. Foto: Skjermdump fra nrk.no