ÅRSMØTE: Leder Frode S. Lindboe snakket innledningsvis om året som har vært, og en del av det dreide seg om økonomi - og jobben med den og alt som man skulle ta fatt på etter bortgangen av mangeårig økonomileder, Gunnar Kolnes.

– Det er veldig mange, mange som skal ha skryt for mye arbeid som er utført. Det har vært et krevende år, men i dag legger vi også fram et overskudd for 2022. Det er gledelig og noe vi tar med oss videre, sa styrelederen som også ble gjenvalgt for dette året.

Ut av styret gikk John Ove Waage, som har vært med i klubbens styre og stell i hele 40 år, hvor mange av disse årene har vært som sekretær. Torsdag kveld var hans siste kveld i styresammenheng - og leder Frode S. Lindboe takket veteranen av for godt utført innsats gjennom alle disse årene.

John Ove Waage har vært en del av klubben i 40 år, men i kveld var det slutt - han slipper nye krefter til. Foto: Per Thime
Styret 2023-sesongen
Leder Frode S. Lindboe, (Gjenvalg, 1 år)
Nestleder Kjetil Nilssen, (Ikke på valg)
Økonomileder Tove Vestlie, (Ikke på valg)
Sekretær Camilla Espedal Flokketveit, (Ny 1 år)
Leder Ungdomsavdelingen Tom Ørjan Sande, (Ikke på valg)
Leder Barneavdelingen Anders Buer (Ny 2 år)
Styremedlem Sjur Revang, (Ikke på valg)
Sportslig leder senior Jan Inge Løland, (Ikke på valg)
Sjur Revang orienterte om nye Randaberg stadion. Foto: Per Thime

Nye Randaberg stadion var også oppe - og Sjur Revang orienterte om hvordan det ligger an, blant annet det som har med detaljregulering.

– Når det gjelder ny stadion, så er det mye som har pågått det siste året. Reguleringen skal være i boks før sommeren, så får vi se. Ankesaken rundt ekspropriasjon skal opp i mai, så før sommeren er ting avklart. Da er tekniske og juridiske hindringer av veien, men da er det økonomi det skal dreie seg om. Prisene stiger, vi jobber med med få prisene ned og ser også på nedskalering. Den store, store usikkerheten er hva dette området vi er på i dag har av verdi. Det har blant annet også med rekkefølgekrav å gjøre. Det er en jobb å gjøre, som å forsøke å se på dette med rekkefølgekrav.

I klubben er man også opptatt av Myrå 2, der det kommer kunstgrasbane. Kommunen bidrar med 10. millioner kroner og Randaberg Fotball skal inn med 1,9 millioner kroner. Ikke i rene penger, men i form av dugnadsarbeid.

Geir Oanæs Rygg fikk utmerkelse som 10 års tillitsvalgt. Foto: Per Thime

På årsmøtet var det også utdeling av utmerkelser. Her var det snakk om utmerkelser for 10 år.

Ikke alle var til stede under utdelingen, men Geir Oanæs Rygg var på plass.

10 år tillitsvalgt
Geir Oanes Rygg
Jarle Totland
Frank Thoresen
Jan Ove Sørheim

Det er også slik at et årsmøte har oppe en del ting - som blant annet det som dreier seg om kontigent for klubbens medlemmer. Under ser du dette årets priser, men også det som skal være for 2024.

– Kostnadene øker, vi må ta et lite jafs, men hvis vi sammenligner med andre klubber så ligger vi ganske langt unna andre klubber. Men, hvis vi ser at noen sliter med å betale, så er vi også rundhåndet i forhold til dette, sa Frode S. Lindboe.

Klubbens regnskap ble naturligvis gjennomgått, og klubben kunne vise til et overskudd på vel 260.000 kroner.

– Men det har også vært utfordringer, for vi har også har problemer med likviditet og har hatt problemer med å betale lønninger til ansatte, sa økonomiansvarlig Tove Vestlie.

Klubben har også mistet avtalen om kiosksalget i Randaberg Arena, noe som var en god inntektskilde for klubben. I vår skal man forsøke å ta inn en del av dette, for dopapir skal selges - i meget store mengder. Klubben håper på 900.000 kroner fra dette salget.

Dette er det økonomiske for Randaberg Fotball. Foto: Skjermdump

Det var ikke mange, men ett forslag som hadde kommet inn til årsmøte. Det ene som var dreide seg om det som heter Randaberg Allianseidrettslag, det vil si idrettslaget hvor svømming, fotball, turn og volleyball har vært med - men hvor det ikke har vært i aktivitet på rundt 13–14 år.

– Alliansen har ingen eiendeler, alt det økonomiske ligger i gruppene. Rogaland Idrettskrets anser organiseringen som utdatert, mener at allianseidrettslag var en dårlig løsning for oss og ber oss endre organiseringen ved å oppløse alliansen, sa styreleder under orienteringen.

Dette har ikke noe med klubbens logå å gjøre, den forblir som den er. Men, i oppløsningen av allianseidrettslaget innebærer det navneendring.

– Vårt nye formelle navn blir Randaberg Fotballklubb, men vi vil i alle andre sammenhenger benytte Randaberg Fotball.

Vedtaket måtte være enstemmig, det ble det - og det skal også være enighet i de andre gruppene. Skulle det ikke bli det i andre gruppers årsmøte så kan likevel Randaberg Fotball gå ut av alliansen, hvis det skulle bli slik - noe som er heller tvilsomt.