GJENBRUK: På parkeringsplassen til forsamlingshuset i Randaberg står det fem stasjoner for levering av brukt tøy. Noe av det som leveres er sko, klær og andre typer brukte tekstiler.

I formiddag var Øystein Eggebø, Tore Kamsvåg og Ommon Skaar innom Randaberg for å tømme de fem stasjonene som er tilgjengelig for randabergbuen.

– I løpet av 14 dager er disse gjenbruksstasjonene smekkfulle, forteller Øystein Eggebø.

De er alle tre pensjonister og frivillig i gjenbruksbutikken på Vikevåg, og kjører titt og ofte rundt for å tømme Misjonssambandet sine gjenbruksstasjoner.

De hygger seg på tur. Foto: Simen Ingemundsen

– Tror vi har hentet 130 sekker med brukte tøy idag, det er positivt at folk gir bort sitt brukte tøy enn at de kaster det. Det vi henter idag skal sendes til Polen, og det er mange som finner glede i gjenbrukt der borte, tilføyer Eggebø.

Til sammen tømmer de ni stasjoner, på Randaberg, Sokn, Vikevåg og Judaberg. For hvert kg de frakter til miljøstasjonen på Sandnes får de penger.

– Overskuddet går til barn, skole og vann for å nevne noe, så det er mye pluss med dette. Akkurat nå jobber vi for NLM Miljø, og noen ganger ser vi oss nøt til å kaste noe av det som leveres, sier Eggebø og avslutter.

– For det er noen som benytter disse stasjonene for å kvitter seg med søppel gratis. Det synes vi ikke noe om.

Eggebø, Kamsvåg og Skaar anbefaler folk å ta turen til gjenbruksbutikken på Vikevåg, hvor det er «ganske bra rot i systemet».

– Vi sier at det er en gjenbruksbutikk med sjel, tilføyer Kamsvåg, mens de to andre nikker seg enig.