VOLDA: Randaberg hadde vunnet begge sine to første kamper, mens KFUM Volda på fire kamper hadde én seier og sto med 3 poeng.

KFUM Volda yppet seg ørlite, men er i bunn og grunn et nummer for små for Randaberg. I det andre settet ledet hjemmelaget 5–0, men Randaberg tok seg sammen og kjørte på mot ny seier. Det ble det også., men et jevnt og spennende 3. sett som Randaberg først avgjorde helt på slutten.

Randaberg la også listen og tok kampens første poeng, en kamp hvor Randaberg ikke hadde mer Karoline Nore. Hjemmelaget slo tilbake og tok ledelsen, 4–2. Det var også en ledelse laget beholdt en stund, blant annet fordi 2009-modellen Todorova Edna Vladislavova viste seg fram. Den unge spilleren er lagets stjerne og er den spilleren på Volda som plukker flest poeng i hver kamp. Randaberg kom bakpå og tok time-out da hjemmelaget ledet 10–6.

Maria Dahl smashet inn poeng og da var Randaberg tre poeng bak. Samme spiller gav Randaberg nok et poeng, for etter en lang ballveksling hamra hun inn ny redusering.

Randaberg hadde startvansker, men slo seg inn i kampen og utlignet til 10–10, men gikk også opp i 11–10 ledelse da hjemmelaget slo ballen langt utover linja. Bedre for hjemmelaget ble det ikke, for noen kjappe poeng på rad førte til time-out, Randaberg ledet da 14–11 og virket å ha tatt kontrollen på settet. KFUM Volda forsøkte, men avslutningene satt ikke som de skulle. Laget forsøkte på spillerbytte, men Randaberg hadde en solid ledelse på 16–11.

Så begynte Randaberg å slurve, eller hjemmelaget å treffe. Volda tok flere poeng og Randaberg ledet bare 16–15. Ariel Vaigafa slo til fra kanten og nytt, viktig poeng, 17–15.

Svake mottak fra hjemmelaget og Randaberg vinner poeng. Fra ett poengs ledelse ble det ganske raskt 21–15 og det gikk mot settseier, som forventet.

Hjemmelaget fikk noen poeng, men settseieren til Randaberg var aldri truet. Laget ledet 24–17 og vant den avgjørende ballen - eller mer korrekt, Volda sendte avslutningen i eget nett. 25–18 seier i første sett til Randaberg.

I det andre settet fikk Randaberg alt annet enn en god start. KFUM Volda feide over Randaberg innledningsvis og ledet hele 5–0 før det første poenget kom Randabergs vei.

Da var imidlertid laget i gang og Dasha Stuzhuk slo til med et servees og Ariel Vaigafa slo til med solid smash Da Wilde Jakobsen sørget for poeng var Randaberg bak, men bare 4–5.

Ukrainske Dasha Stuzhuk fikk nok en servees, og da tol Randaberg ledelsen 6–5. Randaberg hadde snudd settet skikkelig, og kom seg opp på 9–5 og hadde igjen fått et solid overtak.

Todorova Edna Vladislavova, hjemmelagets beste spiller hadde så langt fem poeng, men traff ikke på alt, som da en smash endte ut av banen og Randaberg tok ledelsen 10–5. Mye tydet på at dette ville bli et kort sett, for Randaberg virket mer solide enn i første sett. Jenny Adolfsen klinket til, da sto det 11–6.

KFUM Volda gav seg ikke, Randaberg gjorde feil, blant annet på serv. Volda spilte seg litt inn i kampen og Randaberg tok time-out på 16–11 ledelse, som også ble 16–12. Ledelsen krympet ball for ball.

Neste poeng kom Randabergs vei, men takket være en nettberøring fra hjemmelaget. Randaberg ledet 18–12 og hjemmelaget tok time-out.

Randaberg hadde kontrollen, ledet 20–13 og gikk mot klar settseier. Det lignet på ren utklassing da det sto 21–13 på lystavla.

Utklassing ble det også i settet, for hjemmelaget gjorde mye feil, spesielt i angrepsfasen. Men, Randaberg leverte bedre, for Dasha Stuzhuk smashet inn 23–13 og like etter var hun der med en flott blokk. Da var det settball.

Første og andre forsøk gikk ikke, men etter hvert fikk Randaberg satt det siste poenget i settet og vant 25–15.

Dasha Stuzhuk og Maria Dahl var så langt mestscorende, begge med sju poeng hver., hvis statistikken fra kampen holdt mål.

Foto: Arkivbilde

Da skulle det være ett sett igjen, noe annet ville være en overraskelse, for det er stor forskjell på disse to lagene - vi snakker klasseforskjell.

Hjemmelaget ledet, men Randaberg utlignet til 4–4 da Wilde Jakobsen traff blink. Ariel Vaigafa økte til 5–4 ledelse før hjemmelaget kom opp på 5–5.

Todorova Edna Vladislavova var så langt mestscorende i kampen med 9 poeng og hadde mer på lager.

Randaberg hang litt etter, for hjemmelaget gjorde litt som de startet i andre sett, kom seg opp i en bra ledelse etter gode avslutninger. Laget ledet 10–7, men så ble det poeng igjen, blant annet fra Wilde Jakobsen. Kaja Flatekvål hadde også kommet inn for Randaberg og sørget for poeng da det ble 10–9.

En meget lag ballveksling endte så til slutt hos Volda, som etter en sterk og god smash ledet 11–9. I øyeblikket var prestasjonene hos Randaberg av det ujevne slaget. Med to klare sett så langt, så burde også dette settet hentes inn igjen.

Skulle Volda vinne, ja, da var dette settet muligheten de hadde - og de nærmet seg også no da laget ledet 15–14, settet var tross alt lenger enn halvveis.

Todorova Edna Vladislavova sørget for poeng til hjemmelaget som da ledet 16–15. Det var hennes poeng nummer 13 i kampen, hvor 10 hadde kommet etter avslutninger.

På 17–15 ledelse til hjemmelaget tok Randaberg-trener Espen Sørbø time-out.

Randaberg hang ikke helt med, for Volda kjørte på og kom seg foran med 19–16. Det gikk mot sett-tap for seiersvante Randaberg-spillere. 20–16 ble det også, men Randaberg gjorde mye feil, i angrep.

Maria Åsmul kom også på banen, slo til med en blokk som fattet håp. Da var det nemlig 20–19 til hjemmelaget, for rett før hadde Volda gjort to egne feil.

Det gjorde hjemmelaget også da det ble 20–20, og Randaberg var med for fullt igjen.

Randaberg slo feil, Volda ledet 21–20.

Slik var det videre mot slutten:

* 22–20 (smash)

* 22–21 (smash, Kaja Flatekvål)

* 22–22 (smash, Flatekvål)

* 22–23 ( serve-ess, Åsmul)

Randaberg var tilbake og tok tilbake ledelsen mot slutten av settet. 23–22 og noen viktige poeng kom og Volda tok time-out.

Jenny Adolfsen vant en blokk for Randaber, 24–22 og matchball.

Det gikk ikke, for Volda tok poeng i angrep. 24–23, og ny mulighet.

Ja, den satt - for Kaja Flatekvål sørget for en utmerket smash som ga 25–23 seier i settet.

Dermed vant Randaberg kampen 3–0.