HAGE: Gina Wigdel kom inn i hagelaget som et friskt pust for litt over et år siden, og det med mange store og små drømmer. To av drømmene var; at Randaberg skulle få sitt eget frøbibliotek og at hagelaget skulle få seg et «klubbhus».

Derfor var det en blid, stolt og fornøyd Wigdel, sammen med Endre Sande og Truls Kolnes som var på befaring i det 32 år gamle drivhuset på Randaberggeilen i formiddag.

Det er ingen tvil om at det ligger mange timers arbeid foran dem før det 240 km store «klubbhuset» er klart til bruk. De er derfor avhengig av en hageglad dugnadsånd hos randabergbuen og økonomisk støtte. Gjengen i hagelaget håper også at bedrifter i Randaberg kan støtte med å låne bort utstyr, som lett kan brukes i et drivhus.

Mange vekster som må tas bort før de kan sette i gang den store dugnaden. Foto: Simen Ingemundsen

— Arbeidsmessig blir dette heftig, men vi er spente på responsen! Kanskje vi allerede neste år kan begynne å dyrke her i drivhuset, sier Endre Sande som har vært med i hagelaget i en årrekke. Da Gina lanserte ideen hadde de aldri sett for seg et så stort drivhus som «klubbhus».

Drivhuset som var i bruk helt fram til 2006 ble brukt til dyrking av småplanter. I 17 år har drivhuset vært ubrukt, og det er overgrodd av humleplanter og bjørnebærbusker. På bildene under kan du som leser se hvor mye arbeid det er snakk om, men Gina Wigdel & gjengen ser allerede for seg framtidens «klubbhus».

— Her skal vi dyrke planter, holde kurs, lære folk å dekorere, undervise i planter og ha det trivelig. Det at vi har fått denne muligheten betyr mye for oss. Her skal vi virkelig boltre oss og vi håper når det er oppe å går at barnefamilier kan ta barna sine med, og samme dyrke fram diverse blomster, sier Gina Wigdel som selv sliter med lys hjemme hos seg der hun dyrker, og som synes at drivhuset på Randaberggeilen var midt i blinken fra den dag hun så det.

Hun takker resten av styret som gikk med på ideen allerede fra første øyeblikk hun kastet den ut, og at de vil realisere hennes drøm om et «klubbhus». Etter at all arbeid er gjort, ser hun fram til å samle gjengen i drivhuset framover.

Bilder av «klubbhuset» på Randaberggeilen