LIVSGLEDE: Første dag med Livsgledeuken er ferdig, og avsluttet på Randabergfjellet.

— Vi var 22 stykker, trekkspillet var med, og så ble det masse allsang, kan Elsa Vistnes fortelle, hun er fornøyd med antall deltakere til tross for at det var første gang med etterfest på fjellet.

Med 14 varmegrader, opphold og nydelig himmel fra en av fjellets gapahuker ble det en idyllisk stemning over det hele. Festligheter på fjellet er virkelig noe Livsgledegjengen gjentar igjen.

— Lett servering med pølse i brød, og kaffe, var noe de likte godt, avslutter Vistnes.

Hun og resten av Livsgledegjengen er godt fornøyd med første dag av Livsgledeuken, og ser fram til voksentrim og kåseri av Gunnar Roalkvam.

Kåsseriet skal handle om byoriginalen Lars Lende, som hadde et glødende sosialt engasjement for barn og unge. Du hører Roalkvam i møtesalen i Randaberghallen.

Noe av det som står skrevet om Lende; I mellomkrigstiden sto han fram som en fargerik samfunnsrefser som brukte klovnens metoder for å bli hørt. Lende kjempet for å gi arbeidsledige ungdommer praktisk fagopplæring og mulighet til fast arbeid. Da kunne de selv skape seg en trygg framtid. For å nå ut med budskapet sitt kledde Lende seg ut i fantasifulle klær, ga ut egen avis, Fagamatøren, og dro land og strand rundt med ponniene sine. Selv om mange lo av de originale påfunnene hans, var det ingen tvil om at Lende hadde et alvorlig budskap (Gunnar Roalkvam).