KIRKE: I dag skal de 81 som har gått bort fra september i fjor til august i år minnes, i tillegg skal de tennes et lys for de andre som kjenner på sorg til noen de har mistet i årenes løp.

— Håper det blir en fin opplevelse for dem som er i sorg, når vi tenner et lys for hver enkelt som har gått bort, sier prost Tomas Mjelde Røsbak.

Kirken har sendt ut brev til de nærmeste pårørende om søndagen.

Tomas Mjelde Røsbak er vandt til sorg i sitt yrke, men mener en Allehelgenssøndag er et fin måte å gi rom til dem som sørger. Foto: Simen Ingemundsen

Det blir sanger som «Jeg er i herrens hender» og «Vær meg nær, o Gud», som begge passer fint denne dagen.

— Sorgen etter å ha mistet noen forsvinner ikke selv om begravelsen er over. Denne dagen er en god anledning til å komme sammen og minnes.

Under Allehelgenssøndag er det Tomas Mjelde Røsbak som skal være prest, og med seg har han diakonene Ingeborg Voll og Katrine Immerstein Gilje.

— I år det flere lys å tenne enn tidligere år fordi det har vært en økning i antall begravelser. Vi kommer også som nevnt til å tenne et siste lys, slik at hver enkelt i stillhet kan minnes noen som er gravlagt andre steder eller utenom det siste året, avslutter Mjelde Røsbak, som har forberedt bønner og tekster til søndagen.