VEIEN VIDERE:

Ordførerne i de fire kommunene på Nord-Jæren skal torsdag vurdere smittetiltakene i regionen. Noe av bakgrunnen er blant annet at 24 personer fikk sist døgn påvist smitte i kommunene. Ett av disse smittetilfellene var på Randaberg.,

Torsdag 1. juli forlenget ordførerne i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg de strenge smitteverntiltakene til 11. juli. Etter det har smitten gått ned, mens antall innlagte på Stavanger universitetssjukehus (SUS) har gått opp, skriver

– Det er en balansegang, og mer enn bare helsekonsekvenser er i bildet. Kanskje folks respekt blir lavere hvis vi strammer inn hardere nå. Denne balansen vurderte vi sist gang og må vurdere igjen torsdag, sier Sola-ordfører Tom Henning Slethei (Frp) til avisen.

Torsdag skal ordførerne ta en ny vurdering.

Ifølge Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) kan det være aktuelt å forlenge eller å gå over på det nasjonale nivået.

– At smittetallene synker, tilsier at tiltaksnivået vi innførte, har hatt effekt, men det er utrolig viktig at folk overholder dem hele veien inn i neste periode også, sier Nordtun.