Krim av ypperste klasse, bedre blir det ikke

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

BOKANMELDELSE: Igjen bekrefter Unni Lindell at hun kan sin sjanger, og at hun fortjener å beholde sitt stempel som en av Norges krimdronninger. Hun er virkelig i toppsjiktet innen norsk krimlitteratur, og der forsetter hun å være etter å ha servert denne så fabelaktige kriminalromanen. Bravo Lindell!

Denne gang handler om voldelige menn og kvinne undertrykkelse, noe som Lindell vell og merke har vært innom tidligere, bare denne gang gjør hun det flere hakk bedre. I tillegg så er det noe sjarmerende med karakteren hennes Snø, som bærer store deler av handlingen.

Jeg leste denne boken i en feiende stor fart, og er overrasket at Unni Lindell holder kvaliteten på topp enda, til tross for at hun har skrevet noen titalls kriminalromaner.

Tematikken er som nevnt partnervold og drap av kvinner, dette er jo et meget aktuelt tema hele tiden. Unni behandler det temaet med respekt, og det er ingen tvil om at det ligger mye research bak denne boken.

Karakterene er ganske enkle å forholde seg til, akkurat slik Unni Lindell er kjent for, ei heller er boken tung å lese. Noe går igjen, leserne vil kjenne spesielt igjen et typisk trekk, hvordan Unni Lindell får frem kvinners utrygge følelse av å bli forfulgt av truende krefter.

Det er lite negativt å si om Lindells briljante høstkrim, annet enn at den kunne vært litt lengre. Lindell skriver med tempo som aldri før, og boken inneholder alle litterære virkemidler en kriminalroman skal ha, og det er sjokkerende og heftig hvordan slutten utspiller seg, det gotisk og blodig.

Det er bare å bøye seg i støvet, for Unni er like sprek i sin fantasi og skrivemåte, like sprek som da hun startet for noen tiår siden. Dette er krim av ypperste klasse, og det blir ikke bedre enn dette. Virkelig en av sommerens beste kriminalroman.

Gi oss mer Unni, gi oss mer, for «Fremmedlegeme» stod til terningkast 6.

Publisert: