FESTLIGHETER: Nei, det var ikke skrivefeil denne gang, for skal man på oktoberfest skal gjerne kvinner ha på seg både hvit bluse, skjørt og forkle - eller dirndl som det heter offisielt.

— Oktoberfest har vi ikke arrangert tidligere, så i år er det på tide. Etter en lang dag med et yrende folkeliv på høstmarken, så rigger vi om teltet på torget og inviterer til Oktoberfest på kvelden. Det blir salg av pølser og pizza og mye god drikke, sier Gunvald Gundersen, ansvarlig for Landsbydrømmen på Randaberg. Han er en av arrangørene av det som fort kan bli en begivenhet på Randaberg.

Det er nemlig oktoberfest det skal dreie seg om. Datoen er 24. september i forbindelse med Høstmarken. Nå satses det på skikkelig stemning og det er også hentet inn musikalsk selskap til festen.

— Vi har hentet inn en solid og god trubadur fra Nærbø. Der kan de dette og trubadur Ørjan er kjent for å være en kar som sørger for skikkelig god stemning - noe det virkelig skal bli i teltet, sies det i pressemeldingen.

— Dette er aldri tidligere gjort her på Randaberg og vi mener at dette så absolutt er spennende, sier Svein Sørnes, daglig leder av Landsbyforeningen. Det er også der man får tak i billetter.

Gundersen forteller videre at det også kan ligge an til noen overraskelser i teltet i løpet av kvelden. Det er flere som står som arrangør, nemlig Grødem Runners, Landsbydrømmen, Pubben og Landsbyforeningen.

— Dette blir en solid og god avslutning på Høstmarken i sentrum, og ikke minst er det en glimrende og fin anledning å være sosial med venner og kolleger. Vi i Grødem Runners skal jo ha løp på dage, så dette blir en fin avslutning på dagen og kvelden, sa Idar Kolnes Goa under presentasjonen i ettermiddag.

De minner om at det er begrenset antall med billetter, så dem som har tenkt seg dit bør rett og slett være kjapt ute for å bestille billetter.

— Men blir det ompa-musikk som man forbinder med dette?

— Ja, det skal det bli, men ikke i mengder. Vi har litt på gang der og vi ser heller ikke bort fra at det blir pølser - og i tillegg lover vi disse kringlene man forbinder med oktober-fest. Dette skal rett og slett bli show, sier de fire arrangørene.