SOMMERDRØSEN: Som de to foregående årene skal Randaberg24 har sin lille sommerdrøs med forskjellige folk.

Utgangspunktet er bare noen ganske få spørsmål til hver og en. Samtlige år de samme spørsmålene og svarer for seg ut fra det.

Dette året er det disse fire spørsmålene som er utgangspunktet:

* Hva er dine ferieplaner i sommer?

* Har du et ferieminne du husker spesielt godt?

* Hva gjør du på når du er ute på en feriereise?

* På hvilken måte er årets sommerferie annerledes for deg, hvis den er det?

Ferietid er også tid for kos med familien. Foto: Privat

Dagens gjest er lokapolitiker. Ingvild Lundbakk Denut representerer Arbeiderpartiet. For første gang blir det fire uker sammenhengende ferie - noe hun er litt spent på.

Men som dette ligger det også an i forhold til de fire stilte spørsmål.

— I sommer skal vi ta igjen noe reising vi ikke fikk gjort under pandemien. Det som er ekstra kjekt er at nå har alle barna våre fylt 18 år så de kan få være med på det meste uten restriksjoner. Turen går først til Paris sammen med gode venner. Der har vi fullt «turist program». Vi skal på klassiske ting som Eiffeltårnet, Pompidou senteret og ikke minst sjekke ut hvordan Notre Dame ser ut etter brannen. Når vi er i Paris syns jeg det er så kjekt å ta turen til Pompidou senteret og besøke restauranten som ligger i øverste etasje. Her kan du nyte et glass med det du måtte ønske samtidig som du har en fantastisk utsikt over hele Paris. Vi skal spise is hos Berthillon, være med på et vinsmakingskurs med forskjellig fransk mat. Vi skal utforske katakombene - det er nok mest kjekt for den yngre garde. Et av mine favoritt museum i Paris heter Jacquemart Andre - de har en spennende utstilling jeg gleder meg til å se. Hvis du skal til Paris og ikke har vært der anbefaler jeg det på det varmeste. Det er et lite museum, en gammel herskapsbolig like bak Champs Elysees med en utrolig spennende historie.

Det blir også tid til annet i ferien, men fortsatt er det Frankrike.

— En av dagene skal vi på sykkeltur til Versailles med lunsj i slottsparken før omvisning på slottet. Jeg elsker Paris og vi har planlagt hver eneste dag for å få mest mulig ut av den uka vi er der. Vi er mange som reiser sammen og min erfaring er at det ikke nytter å dra til Paris uten å planlegge hva du vil prioritere på forhånd, samt gjerne bestille bord på populære restauranter da der kan være flere måneders ventetid. Der er så mange ting å gjøre at det lett bare blir krøll hvis du reiser litt på måfå.

— Men hva er det beste med Paris?

— Det beste med Paris er at du kan velge hva du vil av kultur og kjekke ting. Det er så mange ting å gjøre at du kan ikke kjede deg. Det blir en hektisk uke og jeg er veldig spent på hvor varmt det blir. Hvis det bikker 40 grader, kan det bli litt utfordrende. Jeg er og spent på dette med flystreik og fly utfordringer. Flighten vår fra Paris til Nice ble kansellert i dag og jeg brukte flere timer på å få nye billetter på plass og valgte hurtigtog til slutt for det var bare så mye om og men med flyselskapet.

Når turen til Paris er over, venter Cannes. Foto: Pixabay.com

Det ligger an til en fin uke i Paris, men så bærer det videre til neste destinasjon.

— Etter Paris drar vi 14 dager til Cannes- sammen med barna og deres respektive kjærester, men der har vi foreløpig ikke planlagt så mye. Det blir nok en del dagsturer både til Nice, Monaco og St. Tropez. Vi har endel familie og venner der så jeg ser for meg at de ukene blir noe mer avslappende enn Paris. Vi avslutter ferien med 1 uke på hytta vår som ligger på Fister. Da tenker jeg batteriene våre er fulladet til en travel høst.

Har du et ferieminne du husker spesielt godt? — Under pandemien var jeg utrolig takknemlig for at vi har hytte, for vi fikk en fantastisk sommer med hytteliv, båt og hengekøyeturer. Selv om jeg elsker å dra til utlandet syns jeg fjorårets ferie ble vel så bra. Vi oppdaget mange nye lokale turer og steder. For meg var nok høydepunktet å oppdage hvor kjekt det er å dra på hengekøyetur. Jeg håper å få til noen dager med det i slutten av ferien.

Det blir altså både utland og nesten Hjelmeland, i hvert fall flotte Fister for deler av familien. Hun har allerede fortalt litt - blant annet om hva hun gjør på sine ferier.

— Det kommer helt an på hvilken type ferie det er. Paris betyr bånn gass og opplevelser, hytta betyr rekreasjon og fjellturer. Jeg er vel litt sånn jatakk begge deler. Jeg vil gjerne oppleve nye ting, spise god mat og treffe nye folk samtidig som jeg syns det er deilig å bare slappe helt av. Jeg syns foreløpig vi har planlagt årets ferie ganske så bra- så får vi bare se hvordan den blir.

— På hvilken måte er årets sommerferie annerledes for deg, hvis den er det?

— Vi har aldri hatt 4 uker sammenhengende ferie før- så det er jeg litt spent på. Men jeg syns vi har en super god plan og jeg er så glad for at ungdommen har lyst til å reise sammen med oss- plutselig får de egne familier og planer- så i år vil jeg bare nyte at vi alle er samlet.