TUNGENES: Sommervarmt var det ikke, men på Tungens var det likevel en jevn trafikk av folk som var ute på tur, eller som var turister og ville se nærmere på både sted og fyr.

– Her går det både på engelsk og norsk. Det vil si det er enda flere nasjonaliteter enn det som har vært innom så langt i sommer. Vi har hatt italienerne, nederlendere, svensker, dansker, engelskmenn og tysker innom oss. Vi får praktisert litt språk, så dette har vært bra så langt, Margrete Hildonen.

Utsikten fra arbeidsplassen til de fire jentene er blant annet denne. Foto: Per Thime

Noe besøkstall foreligger ikke ennå, men de fire sommerarbeiderne for Jærmuseet slår fast en ting:

– Besøket så langt i sommer har vært mye bedre enn i fjor. Pandemien er over og vi ser et jevnt besøk, også fra ivrige folk som er opptatt av fyrets historie. For 40 kroner er det også omvisning, som vi hadde blant annet for en gruppe turister fra Italia. De likte hva de både så og hørte. Dette var forresten det tredje fyret de hadde besøkt på ferien i Norge, forteller jentene.

Inne fra kafeen skimter man nesten hele tiden besøkende ved fyret i disse sommertider. Foto: Per Thime
Emma K. Rydningen bor i Ås utenfor Oslo, men må hjemover hver sommer. Foto: Per Thime

– Jeg har vært med her i noen år og trives like godt hver eneste sommer. Normalt bor jeg i Ås hvor jeg studerer, men det å kommer her til Tungenes på jobb om somrene er stort for meg - jeg rett og slett elsker jobben og de herlige omgivelsene her ute på Tungenes, sier Emma K. Rydningen fra Rennesøy.

Søndag ettermiddag var det bra med besøkende ved fyret. Foto: Per Thime

De fire ansatte driver altså med mye forskjellig mens de er på jobb. Omvisninger - og salg inne på kafeen.

– Det er mange som kommer innom hit mens de er her for kaffe og de berømte vaflene. De er deilige, slik vafler skal være. Det er også en del stamkunder innom og koser seg jevnlig. Få med at vi har åpent hver dag i hele sommer.

OK! da fikk vi med det.