TORGSALG: — Vi merker at omsetningen så langt i år har gått betydelig ned i forhold til våre to foregående sesonger, sier Helge Todnem.

I morgen er det igjen torgdag på Randaberg, der hvor seks lokale produsenter gikk sammen for vel to år siden. Det er lokale produkter det går i, men folk kommer ikke som før.

— Det er klart at det er dumt for oss som virkelig ønsker dette. Vi har også stilt oss spørsmålet om hvorfor folk ikke kommer som tidligere. Har vi mistet nyhetens interesse?

TORGHANDEL: Helge Todnem og Hilde Løge er ofte på plass for å selge lokalprodusert mat på torget. Det er ikke sikkert de blir det mye lenger, for man vurderer å ned i antall dager. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Verken Todnem eller de andre lokale produsentene håper det. Han forteller at det ikke skal stå på utvalget av varer. De har fått mye skryt for nettopp det i de vel to årene de har stått på torget både torsdager, fredager og lørdager.

— Det er blant annet det som er merkelig. Vi har fått og får gode tilbakemelding på vareutvalget vårt. Men så er det slik at vi er her tre dager i uka mens sesongen varer, men vi kan ikke bare være her for å være her heller, fortsetter han.

I dag er det tomt, men fra i morgen håper de lokale produsentene at det kommer mye folk og handler. Foto: Per Thime

Det betyr at man også har snakket mer konkret om hva som kan skje videre hvis det ikke tar seg opp.

— Vi diskuterer dette og spør om vi står på feil plass, om torget er rett plass å være? Det er klart hadde vi hatt oppstilling utenfor Mega hadde det vært annerledes, men det er her vi er. Det vi snakker om er om vi skal gå over fra tre til to dager med salg på torget.

— Hva og når blir dette avgjort?

— Vi får se det an. Vi håper og tror at randabergbuen skal bruke oss mer enn de har gjort til nå i sesongen, men vi evaluerer hele tiden hvordan vi skal fortsette her på torget. Vi ønsker å ha tre dager, men vi kan heller ikke bare stå her til pynt i flere timer. Jeg vil faktisk oppfordre alle som leser dette om å støtte det lokale - kom innom oss, for her bugner det av mye godt lokalprodusert i flere varianter.