Familie på fire fra Randaberg endte på sykehus etter lekkasje på Mallorca

En familie på fire fra Randaberg ble sendt til sykehus etter en kraftig lekkasje av klor fra et basseng på Mallorca, Spania.

Stian Frøland (med ryggen til) og hans familie havnet midt opp i det som opplevdes som et drama på Mallorca i dag.
  • Per Thime
Publisert:

ALCUDIA: En stor klorlekkasje på et hotell i Alcudia på Mallorca har gjort mer enn 20 mennesker forgiftet, inkludert barn. Det var nemlig slik at feriegjester begynte å lide av symptomer, inkludert oppkast, hudirritasjon og kløe. Det skriver blant annet den engelske avisen The Sun.

Blant dem som ble berørt var en familie fra Randaberg. Det hele skjedde i formiddag, rundt klokken 12.30.

– Ja, det var dramatisk da det sto på. Vi var alle i bassenget på formiddagstrening med aktiviteter da det skjedde, sier Stian Frøland til Randaberg24.

Han forteller om en opplevelse som opplevdes som en eksplosjon som et gult lyn med røyk langs vannkanten

Spanske aviser skriver i kveld at nødetatene hastet til hotellet hvor klorlekkasjen fant sted.

– Hotellet hadde bare fire-fem flasker oksygen til bruk og disse gikk på rundgang blant alle dem som var berørt. Etter en halvtime kom det mange ambulanser og politibiler på plass. Da ble også antall oksygenflasker mangedoblet, forteller han videre.

Familien fra Randaberg var nær stedet hvor lekkasjen kom, veldig nær.

– Vi var bare få meter unna og havnet egentlig midt oppi det som var dramatisk. Folk kastet opp over alt, noe vi også gjorde. Vi kom oss på land og fikk trukket oss noe unna. Hjelpen i begynnelsen var sparsom, men da nødetatene kom ble ting bedre.

Frøland forteller videre at langt over 20 personer ble kjørt til sykehus, enten lokale sykehus i nærheten eller til Palma.

– Det er jeg, Kathrine og barna våre, Matheo Feliz og Zoya Victoria som er på ferie. Matheo har diabetes, så han og jeg ble kjørt til Palma, mens Kathrine og vår datter ble kjørt til et lokalt sykehus.

I kveld blir familien gjenforent på sykehuset i Palma hvor Matheo skal være til observasjon til minst tirsdag.

– Det går etter forholdene bra, men Matheo Feliz (9) har på seg en del utstyr som sykehuset bruker for en del tester. Vi tror at han er klar for å sjekke ut av sykehuset i morgen, men jeg kjenner det blir godt å få samlet hele familien igjen, for det var dramatisk det som skjedde da det nærmest eksploderte en stor søyle klor i bassenget.

Alle de som ble berørt ble delt inn i grupper, eller etter farger. Rødt var mest utsatt og derfor ble også Stian og sønnen fraktet til Palma.

– Vi fikk en del av dette i oss, mange ble veldig dårlige der og da. Kona er intensivsykepleier og har dermed kunnskap om forskjellig. Det var tidlig klart at mange av ungene hadde behov for oksygen etter hendelsen i bassenget.

Han legger til:

– Nå er jeg glad for at dette ser ut til å gå bra med oss. Opplevelsen skulle vi vært foruten, det gjelder oss og alle involverte. Nå skal vi gjøre det beste ut av det, men etter planen skal vi hjem 15. juli.

Frøland forteller til slutt om årsaken til hvorfor dette skjedde:

– Vi har fått bekreftet fra reiseoperatør Ving at mer klor enn normalt ble tilsatt bassenget. Det er slik at man sendte alt de hadde av klor uti bassenget, i stedet for litt.

Hendelsen ble også vist på spanske TV-kanaler og omtalt i flere spanske aviser.