KULTUR: Visesanger Bjørn Kallevig har en lang fartstid som artist bak seg, i løpet av en 50 års lang karriere har han bidratt på musikken til Rita Eriksen, Leif & Kompisane, Sigvart Dagsland og Vamp for å nevne noen.

I dag formiddag tok trubaduren turen innom biblioteket for å spille en rekke kjente barnesanger, samt noen låter fra egen katalog. Det ble ganske fullt i bibliotekskjelleren da en gruppe med SFO-barn hadde valgt å legge turen til bibliotekskonserten.

Gjennom sangleker fikk Kallevig aktivisert barna, og på en av låtene fikk barna foreslå en rekke dyr som Kallevig fant rim til.

Visesanger Bjørn Kallevig spilte både kjente og ukjente barnesanger. Foto: Simen Ingemundsen

— Det blir ganske mye show når jeg spiller for barn i denne livlige alderen. Disse er ikke redd for å vise seg frem og er heller ikke i den alderen at de blir flau om de synger med, sa Kallevig i forkant av konserten.

For Kallevig pleier høst- og vinterferien å være de travleste periodene, og bare denne ferieuken har den pensjonerte visesangeren oppdrag på Bryne, Strand og Gjesdal.

— Jeg spiller for folk i alle aldre, men de siste årene har denne aldersgruppen vært den som har gitt meg mest. For det å spille i biblioteker og for barn i barneskolealder er ganske så givende, avslutter Kallevig.

Olivia (f.v.), Oda og Ingvild stortrives på SFO. Foto: Simen Ingemundsen

Olivia, Oda og Ingvild var noen av SFO-barna som hadde tatt turen for å høre Kallevig fremføre kjente barnesanger. De synes alle tre det er gøy å gå på konsert, og spesielt når de får synge med.

— Det som er gøy med SFO er at vi får perle, sitte på PC og tegne, men konserten med Kallevig er vell så langt ukens høydepunkt, sier Ingvild som skal en tur til Kongeparken i slutten av uken.

Oliva og Oda nikker seg enig med Ingvild og legger til.

— Det kjekkeste med konserten var at vi fikk være med å synge, og velge dyr som Kallevig kunne finne rim på.

Bjørn Kallevig sier til Randaberg24 at han mer enn gjerne kommer tilbake, for allerede lørdag 3. desember er visesangeren tilbake med sin adventskonsert «Dette har me venta på så lenge». Han ønsker folk velkommen til litt musikalsk førjulsstemning.