– Det er meldt godt høstvær, bli med og støtt opp for de trengende barna

Det inviteres til aktivitetsdag lørdag formiddag.

Lørdag blir det aktivitetsdag hvor du kan være med, blant annet for å hjelpe prosjektet «Musikk skaper liv» på Madagaskar.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

HELGEAKTIVITET: - Dette er noe vi gleder oss til å gjennomføre, og når det i tillegg er meldt om fint høstvær, da skal vi kose oss, sier Ørjan Undem til Randaberg24.

Arrangementet er «Håp til andre», en aktivitetsdag som skal være ved parkeringsplassen ved Randabergslettå, der Holta & Håland holder til. Stikkord er Madagaskar, det som er verdens fjerde største øy og som ligger i det indiske hav.

– «Håp til andre» er en aktivitetsdag for hele familien der alle pengene som blir samlet inn går til prosjektet «Musikk forandrer liv» på Madagaskar. Dette prosjektet blir drevet av Eline Rodvelt Hansen, ei ung jente fra Sandnes  og hennes mann. De ofrer alt for at disse barna skal oppleve glede, kjærlighet, trygghet og ikke minst et håp for fremtiden, sier Undem videre.

Se bilder fra Madagaskar

Det er mange barn som trenger hjelp på Madagaskar.

Klikk på link - se video

Tusen ❤️lig takk til Karoline og Thea og alle som har bidratt med skolesekker fra Norge!!🥰🙏 💕Flotte og sterke ransler som kan vare lenge. Elevene sier de... | By Mozika Manova Fiainana-Musikk Forandrer Liv | Facebook

Engasjementet rundt å arrangere en aktivitetsdag kom etter at de hadde prøvd å samle inn skolesekker til disse 50-60 barna.

– Hele familien gikk sammen og resultatet var enestående. Min Svigersøster reiste i slutten av oktober ned til Madagaskar og gleden var enorm. Familien har i mellomtiden tenkt på om det ville være mulig hjelpe til med noe mer. Det finnes ingen eller begrenset støtte til prosjektet der nede så penger var veldig sårt trengende. Da ble ideen om å arrangere en familiedag med masse spennende aktivetet satt til livet.

Allerede fra klokken 11 i morgen formiddag er det aktiviteter ved parkeringsplassen ved handelsstedet mist på «slettå».

– Det blir ulike ting, selvfølgelig skal vi informere om prosjektet som støttes, det skal rigges scene hvor det blant annet blir konkurranse, brannvesenet kommer og skal demonstrere hvordan de jobber i forbindelse med trafikkulykker, det blir konkurranse og premieutdeling og loddtrekning.

Dette er barna som bor der og som hjelpes og videre skal få sin nødvendige hjelp.

Madagaskar er et utviklingsland med en av verdens minst utviklede økonomier, og fra 1896 til 1958, da Madagaskar ble proklamert som en selvstyrt republikk innenfor Det franske fellesskap. Madagaskar ble en uavhengig republikk 26. juni 1960.

Det er et fattig land hvor det for mange er et stort behov for hjelp.

– I møte med de fattigste barna er det grunnleggende behov som må dekkes og grunnleggende ting som skal læres. Vi har måttet lære dem å vaske hender, klippe negler, tatt dem til offentlig dusj og lært dem å pusse tenner. Vi har tatt dem med til tannlege, helsekontroller og passet på at de har nok mat og klær. Alle disse tingene har vært helt nødvendig for at de skal kunne utvikle seg og konsentrere seg.

Byen hvor det i denne saken gjøres hjelp til heter Antsirabe og er den tredje største byen på Madagaskar. Antsirabe ligger omtrent 1500 meter over havet, så klimaet er ganske kjølig i forhold til resten av landet.

Det fortelles videre at bak hvert enkelt ansikt skjuler det seg en historie, en historie som kan være vanskelig å forestille seg.

– Noen av barna har foreldre som sitter i fengsel, noen kommer fra hjem hvor foreldrene er alkoholikere og hverdagen er preget av mye usikkerhet og vold. Flere av dem har foreldre som har gått bort i sykdom og  blitt sviktet av slektninger som ikke vil eller kan ta vare på dem. De aller fleste har aldri opplevd å kunne være sikre på at de kan spise seg mette til neste dag. Noen ganger blir hjemmesituasjonen så vanskelig at barna rømmer ut på gata og blir overlatt helt til seg selv. Hver eneste dag er en kamp for å overleve.

Nå håper arrangøren at du benytter deg av tilbudet i morgen, på det som er meldt til å bli en fin høstdag.

– Vi håper du tar med hele familien, naboen sin familie eller rett og slett bare hele nabolaget.

– På bildet ser du min svigersøster nederst til venstre, Karoline Hartvigsen og hennes venninne Thea Harbo. Det er disse som har reist ned for å hjelpe til med drift for 1 måned, sier Ørjan Undem.