KULTURSTIPEND: Randaberg kommunes kulturstipend har som formål å stimulere til fortsatt utvikling og innsats innenfor kulturområdet i kommunen. Kulturstipendet kan søkes både av utøvere innen idrettsområdet, og personer som driver kunstnerisk eller kulturell virksomhet. Stipendet er på 25.000 kroner.

Den som får årets kulturstipend er Vadim Joseph Ritter, og dette er begrunnelsen;

Vadim er 15 år gammel og spiller tuba. Han er med i Randaberg skulemusikkorps, og i Bjergsted Blåseensemble. I tillegg stiller han av og til opp som vikar i Stavanger Brass band, Stavanger Janitsjar og Kvadrat Musikkorps.

Vadim har spilt tuba i tre og et halvt år. Tidligere har han spilt kornett og euphonium. Han spiller også trommer og piano i Randaberg kulturskole.

Årets mottaker av kulturstipendet vant Landsbytalenter høsten 2023. Han er med i Unge talenter i Bjergsted (UtB) sitt messingensemble. UtB er et regionalt fordypningsprogram for spesielt interesserte og talentfulle elever i musikk i aldersgruppen 12-19 år.

Vadim ønsker å starte på musikklinje på videregående neste høst, og har ambisjoner om å utdanne seg på Norges Musikkhøyskole, eller universitet i utlandet på sikt.

Vadim er et stort talent, som på kort tid har nådd et høyt nivå på sitt instrument. Randaberg kommune håper stipendet kan bidra til at han når de målene han har satt seg, og gir motivasjon til den videre satsingen.