LEGITIMASJON: Vinmonopolet ønsker at folk skal kunne legitimere seg digitalt og håper en løsning er på plass i starten av neste år. Enn så lenge må man vise id på gamlemåten.

Mandag ble det kjent at man kan identifisere seg digitalt på apotek, og nå håper Vinmonopolet å kunne følge etter i løpet av første halvår 2024.

— Få digital legitimasjonen vil gjøre alt betraktelig enklere for oss, for det er noen som kommer uten legitimasjonen, forteller butikksjef Asgeir Paulen på det lokale polet.

Foto: Arkivbilde

— Vi spør alle vi anser er under 25 år om leg, og noen vil gjerne vise digitalt førerkort. Det blir ikke sett på som gyldig legitimasjon, legger han til.

NTB får opplyst at de håper å kunne tilby dette i løpet av første halvår 2024, men at dette i første omgang ikke vil gjelde digitale førerkort.

— Vi har et samfunnsansvar, derfor må vi være sikre på at legitimasjonen ikke er forfalsket. Når det er sagt håper vi at det kommer en løsning på dette snart, avslutter Paulen, som poengterer at så lenge politiet ikke anser digitalt førerkort som gyldig legitimasjon, da kan heller ikke Vinmonopolet gjøre dette.