ARRANGEMENT: Førstkommende onsdag arrangerer Monica Viste Vagle «puberteten i revers», hvor overgangsalderen står i fokus.

— Jeg har klart å presse inn 63 gjester, men det er også venteliste. Så jeg er ganske så overveldet over interessen rundt dette arrangementet, sier Monica Viste Vagle, som selv er i overgangsalderen.

Hun har lenge hatt lyst til å invitere til et slikt arrangement. De siste 5 årene har vært for Viste Vagle veldig lærerikt, men også utfordrende. Hun nevner; Covid, obergangsalder, utbygging Små Øyeblikk, mye har skjedd for randabergbuen, og det har til tider for henne kjent ut som en «syge» berg-og-dalbanetur

— Det er ganske krevende å være i overgangsalderen, samtidig som det er ganske befriende å vite at det er en grunn til ting som skjer. Det er også vanskelig å ta innover seg hva jeg opplever fra dag til dag, forteller Viste Vagle, som kjente de første hetetoktene i 2018, da var overgangsalderen igangsatt for Viste Vagle.

Eric «Slim» Zahl skal være konferansier for kvelden. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Lenge har overgangsalderen vært et tabubelagt tema blant folk, og gjennomsnittsalderen for de som kommer i overgangsalderen er på rundt 50 år.

— For noen varer det i 10 år, andre klarer seg gjennom det på et år, mens hos noen varer det livet ut. Jeg for eksempel sliter med å forstå hvor pågangsmot og energien ble av til hun som startet Små Øyeblikk i sine 40, og plutselig stå der og lure på hvor hun ble av, forteller Viste Vagle videre.

Hele listen med sponsorer til kommende arrangement på Små Øyeblikk. Foto: Privat

Med seg denne kvelden har hun en rekke folk, Eric «Slim» Zahl blir den eneste hanen i lokalet, og har fått det ærefulle oppdrag å være konferansier. Han har plukket ut en rekke låter med humoristisk budskap og artig vri.

ARK Bokhandel kommer for å prate om bøker som omhandler temaet, Happy Hikers kommer for å gi tur- og ut i naturen tips, Skaparverket fra Muségata kommer for å prate om omgivelser som passer vedkommende som er i eller føler på at overgangsalderen nærmer seg, og Beauté Pacifique kommer for å hjelpe med å skanne huden til de som ønsker.

— Det blir også smaksprøver og ikke minst får de som møter opp en goodiebag med det som passer perfekt for å lage sunne måltider. Vi er takknemlig for alle sponsorene, og åpner for spørsmål til de som lurer på noe underveis i arrangementet, avslutter Viste Vagle, som ikke legger skjul, på grunn av interessen, tenker å gjenta «puberteten i revers» ved en annen anledning.