PÅSKEVÆRET: For de av oss som skal være hjemme i Randaberg når det er påske, så ser det slettes ikke så verst ut. Ikke en dråpe regn og til og med behagelige temperaturer.

Onsdagen blir det faktisk for første gang denne våren (20.mars første vårdag) tosifret når det kommer til temperatur. Badebuksa trenger vi ikke ta fram, men solkrem kan være godt å ha i solveggen når det skal bli 10 grader og ganske bra med sol.

Skjærtorsdag blir det litt kjøligere, for da snakker vi 6 grader her i kommunen på det beste, men fortsatt noe sol, men også skyer. Langredag blir det overskyet hele dagen, men temperatur på 9 grader. For Påskeaften, 1. - 2. påskedag skal det alle de dagene være 10 grader og muligheter for noe sol, men skyfritt blir det ikke, men helt ok.

Alleen i Lyngdal er populært for påsketurister i Lyngdal. Dem er det en del av fra Randaberg. Foto: LyngdalBy

For deg som har tenkt deg på tur, så har vi sjekket utsiktene for fjellheimen og litt sør mot Lyngdal. Alléen i Lyngdal er allerede godt besøkt av randabergbuen så langt i påsken - og det er trolig også meldt stigende besøk i den koselige sørlandsbyen 17 mil unna persillebygda, Randaberg.

Når det kommer til været du går ved Rosfjord, Camp Lyngdal eller rundt i hyttene så blir det også der bra vær - men bedre her.

Temperaturer fra 8 til 11 grader er ventet i området, men best blir det onsdag i Lyngdal med sol fra skyfri himmel, men 9 grader.

Ved Sinnes i Sirdal var det som dette før skitrekket åpnet i formiddag. Foto: Skjermdump fra Windy.com

Skal du opp i fjellheimen så er det kanskje Sirdal du skal til? Mange randabergbuer har både hytter og campingvogn der oppe i dalførene.

Vi tok itgangspunkt 560 meter over havet og havnet da på Sinnes. Det er meget bra med snø og været blir ikke så aller verst det heller. Naturligvis er det noe kjøligere, men morgendagen blir det sol fra skyfri himmer og fire grader på plussiden.

Det er ikke meldt om nedbør i påsken - og temperaturer på dagtid skal ligge på mellom 4 og 6 grader, men unntak av torsdag. Da er det meldt 0 grader og overskyet, men helt bra påskevær.

Alt i alt ser dette altså ut til å bli en helt fin påske, enten her eller der.

God påske, abonnenter!