POLITIKK: Randabergbu Andreas Lahammar er bosatt i Alta, og i høst stilte han til valg for Frp, og fikk plass i kommunestyret som vararepresentant.

Da vi skrev om han sist hadde «Lahammar-effekten» virkelig slått til i Alta, men nå har randabergbuen meldt seg ut fra Frp i protest og inn i Industri- og Næringspartiet (INP).

– Politisk ble jeg svært skuffet over Frp som sa «ja» til vindkraft. Det er verken lønnsomt eller bærekraftig, så skader det naturen og dreper fuglelivet, forteller Lahammar, som også trakk seg på grunn av interne grunner han ikke kunne stå for.

– Jeg føler ikke Frp er så tydelige lengre, de kjemper ikke godt nok for sakene sine. Det gjelder ikke bare her i Alta, men også nasjonalt.

Da han hadde meldt seg ut av Frp, ble han raskt kontaktet fra medlemsansvarlige for Alta Frp, som ønsket randabergbuen lykke til.

– Målet mitt med å være medlem i INP er å kjempe for industrien og næringslivet, mange bedrifter flagger ut, og jeg vil at det skal blomstre, forteller Lahammar, som avslutter.

– Jeg er fortsatt med som vararepresentant i kommunestyret til Alta, men som uavhengig.