Jon Rønning er leder av voleyballgruppa i RIL, men også leder av idrettsrådet i Randaberg.

IDRETTSPLAN:

Idrettsrådets oppgave er blant annet å kartlegge og planlegge behovene til idretten i kommunen.,

Idrettsrådets leder Jon M. Rønning har på vegne av rådet sendt brev til kommunen med innspill til kommunens handling for de neste årene.

— Årets uttalelse er i overensstemmelse med tidligere år – men uten at det hverken administrativt eller politisk vises noen vilje til forbedringer. Uttalelser fra 3.300 idrettsaktive barn, ungdommer og voksne betyr visst ikke noe, skriver Rønning til kommunen.

Prioriteringer

I brevet er det også satt opp prioriteringer fra idrettsrådet om ting man mener må komme på plass.

  • Idrettshall nummer 3

  • Fullføring av fotballstadion/anlegg

  • Utvidelse av svmmehallen

Det er de fire punktene som er mest omtalt i brevet. Det går videre fram at idretten ikke er fornøyd med måten nye idrettsanlegg blir prioritert på.

— Det er mer enn oppsiktsvekkende at Randaberg kommune ikke har prioritert Idrettsanlegg siden Randaberghallen fikk sin treningshall (Hall 2) for over 10 år siden – dette mener Idrettsrådet mye om, men denne uttalelsen bør være mer enn en påminnelse på manglende prioriteringer til idretten. Idrettsrådet har 14 idrettsklubber og 3.300 medlemmer, minner Rønning om.

Prekær mangel

Han skriver videre at mangelen på idrettsanlegg og tilfredsstillende treningsforhold i kommunen er prekær. Han hevder det er mange år siden det kunne tildeles treningstider som er mer enn et minimum for hva idretten krever.

— Det virker som om at Randaberg kommune ikke har interesse for at det drives med idrettsaktiviteter. Det er en katastrofe at det i vedtatte handlingsplan ikke er et eneste nytt idrettsanlegg – slik har det nå vært siden hall to ble tatt i bruk –  for mer enn 10 år siden. Det er ingen forklaringer eller bortforklaringer til dette som kan aksepteres, fortsetter Rønning.

Det er også satt opp en liste over ting kommunen må prioritere, ifølge rådet.

— Idrettsklubbene i Idrettsrådet har hall tre som førsteprioritet. Bygging av sandvolleyballanlegg og fullføring av fotballbanene i Myrå må prioriteres. Årsmøtet i Idrettsrådet gir sin tilslutning til at disse to anleggene må fullføres/igangsettes straks.  Årsmøtet ser begge disse anleggene som et positivt tilskudd å få tilstrekkelig med treningstid for disse idrettene og ser frem til at nødvendige bevilgninger og avklaringer finner sted umiddelbart – dette er private anlegg hvor en er avhengig av at kommunen spiller på lag.

Kan ta saken videre

Randaberg24 har snakket med avdelingsleder for idrett, Erik Knudsen om saken, eller brevet.

— Randaberg kommune holder i øyeblikket med på FriFot-anlegget på Grødem, noe som blir veldig bra. Vi bruker også betydelige midler på anlegg og oppgraderinger hver år. Det er imidlertid ikke tvil om at det er behov for en idrettshall nummer tre, men anlegg som dette koster, og så er det opp til hva politikere mener og bestemmer seg for. I tillegg er vi med i folkehallene i distriktet, som også randabergbuen benytter seg av.

Til slutt i brevet tar idrettsrådets leder for seg svømmehallen.

— Den er et kapittel for seg selv. Idrettsklubbene(svømming/stup) blir totalt neglisjert hva tildeling av treningstider angår. Det prioriteres publikumsbading selv om tildelte spillemidler tilsier noe annet – denne saken vil bli ført videre til bevilgende myndigheter dersom forbedringer ikke finner sted. Det kan nevnes i tillegg at tildelte treningstider for svømming/stup – spesielt hva treningstider på ettermiddag/kveld angår, ikke er tilfredsstillende.