HOBBY: Adrian Erfjord har alltid vært interessert i gamle ting. Han begynte tidlig å samle på vinyl, og liker interiør fra tiden før 1980. Derfor passet det han perfekt at en Toyota Corolla 3. gen. 1977-modell dukket opp for salg i Lyngdal.

— Prisen var fin og bilen godt vedlikeholdt, så jeg slo til og dro ned til Lyngdal for å hente, sier Adrian Erfjord.

Det meste på veteranbilen til Erfjord er originalt, og det at bilen hadde runde frontlykter var første prioritet hos den stolte bileieren.

— Det eneste jeg har gjort er å sette inn nye dempere og oppgradere bremsene, borsett fra det er alt originalt på bilen.

Bilen var eid av en bilentusiast, som hadde sveist gulvet og fikset det meste før bilen ble lagt ut for salg. Erfjord bruker den til vanlig som privatbil, men eier også en motorsykkel så han bruker titt og ofte.

— Det blir for det meste turer til matbutikken og venner. Bruker den sjelden til og fra jobb, har jo arbeidsbil til slikt.

På bakvinduet har Erfjord et klistermerke av klubben han er medlem av. Foto: Simen Ingemundsen

Bilen er ganske gjerrig på bensinen, noe som kommer godt med nå som drivstoffprisene er så høye. På 20 liter kan Erfjord kjøre et par uker før tanken er tom.

— Det er jo tross alt Toyota, med en motor på 1,2 liter og med 54 hester under panseret.

Felgene var opprinnelig sølv, men etter at Erfjord tok over eierskapet til bilen har han lakkert dem svarte. Grunnen til at randabergbuen valgte Toyota, er hans fascinasjon for japansk kjøretøy. Når Adrian Erfjord skulle velge bil, så han både på amerikanske og japanske biler, med tanken på pris falt valget på bil av typen Toyota.

— Hadde jeg hatt plass, ville jeg hatt 20 veteranbiler. Jeg elsker å skru og akkurat denne generasjon har så nydelig interiør i delskinn og krommet lakk. I tillegg liker jeg de runde kantene, de gjør det hele, avslutter Erfjord.

Han har kjøpt et ratt av tre som passer perfekt til dashbordet av heltre og har planer om å delta på flere veteranbiltreff fremover. Han er med i «Randaberg Veteranvognklubb» og stolt medlem i «Old School Toyotas Norge». Nå ser Adrian Erfjord frem til fine sommerdager, slik han får vist frem gliset sitt på veien.

Sjekk ut bilen til Adrian Erfjord i bildegalleriet under:

Kjenner du noen som eier en veteranbil eller eier du en selv, da er Randaberg24 på jakt etter deg. Send oss gjerne en mail på post@randaberg24.no.