MØTE: Tidligere i dag var det møte i Kommunalplanutvalget. Der hadde man først en orientering om det som kan bli en forestående utbygging av Coop Mega.

Man er ennå tidlig i fasen, men det har vært vurdert å lage kulvert i deler av planen. Det er imidlertid ikke så mye som tyder på at det kommer til å skje. Hvis det fortsatt er aktuelt vil det sannsynligvis føre til at butikken ikke er åpen på to til tre år, noe som også kan gå utover annen handel i sentrum.

Se prosjektet med kulvert på kommunens nettside her

Det har blant annet med kostander å gjøre det som dreier seg om kulvert, men også det som har med har med hva som ligger i grunnen der man har planer. I 2012 ble det tatt et kostnadsoverslag, som viste at det ville ha kostet minst 40 millioner kroner.

I dag kom det fram at det beløpet trolig ville ha blitt doblet i dag, minst.

Dermed diskuterte man også andre løsninger. KrFs Øystein Stjern har til dels ivret for dette med kulvert, men også han ser at dette nok ikke er det mest heniktsmessige på vei mot verken bygging eller et nær bilfritt sentrum.

Det ble diskutert ulike løsninger. KPU kom fram til alternativ som Stjern er fornøyd med.

— Jeg er fornøyd med at KPU sier at en alternativ veiløsning, sammen med nedkjørsel til parkeringsanlegg både i øst og vest, kan bli en løsning som løser mitt hovedanliggende – nemlig mindre bil på bakkeplan i sentrum.

Under møte ble Coop rost for sine planer for å få til et nytt konsept og bygg. Det er stilt en del krav, som at Coop skal holde åpent under en byggeperiode.

– Det er viktig å presisere at vi synes planene til Coop ser flotte ut og at vi har stor forståelse for at de ønsker å drive butikken videre i byggeperioden.

Han og andre ser nå fremover til fortsettelsen.

– Ja, det gjør vi og vi ser frem til å få første reguleringsplan til behandling.