Historielaget med punktum for et aktivt år

Torfinn Goa gleder seg til historielaget sitt julemøte.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

HISTORIE: Neste onsdag, 6. desember arrangere historielaget sitt tradisjonelle julemøte, et møte som også setter punktum for et aktivt år for historielaget.

Foredragsholder som gjester julemøte er Per Bjørn Pedersen, som skal kåsere om barndomsminne fra jul og advent på Viste.

— Pedersen har nettopp rundet 80, så hans barndomsminner er naturlig nok hentet fra tidlig etterkrigstid, sier leder for historielaget Torfinn Goa, og legger til.

— Vi er veldig glad for å ha Pedersen som foredragsholder denne kvelden. Han er en flink og erfaren på feltet foredrag; en mann som har opplevd store endringer i løpet av sine 80 leveår, og en mann som også er i stand til å fortelle om dette på en koselig og lærerik måte. Det er nok mange som vil kjenne seg igjen i mye av det han forteller.

Utenom kåseriet blir det som vanlig åresalg med mange fine gevinster. Historielaget lover julegrøt, kaffe og pepperkaker, og de oppmøtte står for god drøs rundt bordene.

— Møtet vil starte med innslag av elever fra kulturskolen, denne gang med fin julemusikk, og som vanlig avsluttes møtet med «Deilig er jorden» som fellessang, avslutter Goa.

Per Bjørn Pedersen er filolog og har arbeidet mange år ved Universitetet i Stavanger. Han har også vært sendelektor i Tyskland, og han har også mange år i næringslivet og olja. Likevel liker han helst å kalle seg «Ein bondegutt frå Viste».

Publisert: