SOMMERDRØSEN: Han har vært både ordfører i Randaberg og han har vært fylkesordfører. Tom Tvedt er dagens gjest i Sommerdrøsen. den tidligere idrettspresidenten trives både til vann- og lenger oppe i dalen, som på Galå i Gudbrandsdalen.

I sommerdrøsen er det faste spørsmål, sånn stort sette.

Kjersti Stenseng og Tom Tvedt nyter gode feriedager. Foto: Privat

1. Hva er dine ferieplaner dette året?

– Kjersti (Stenseng) og mine planer er enkle. Vi har et landsted i Kvinnherad som vi er veldig glad i. Det ligger til sjøen så da kan vi nyte både utsikt og ikke minst alt som havet kan gi. Min Mors familie kommer fra dette området så jeg har et veldig strekt og nært forhold til området. Men vi bor på Gålå som ligger i Gudbrandsdalen. I år så må jeg innrømme at tiden i Kvinnherad ble korte enn planlagt på grunn av MYE regn. Så da ble det en ekstra uke på Gålå.

Sjekk noen av Tom sine feriebilder

2. Hva pleier du/dere å gjøre mens dere er på sommerferie, er det ting dere alltid må gjøre?

– Ferie handler om å gjøre alle de tingene som du har utsatt gjennom året, i tillegg til å gjøre ingenting. Vi må ha Krabbe i tillegg til å spise jordbær med fløte.

3. Hva er egentlig ditt beste ferieminne og hvor var dette ?

– Det er et umulig spørsmål å svare på, da livet har gitt meg så mange flotte minner. Men hvis jeg må velge så var det når vi var små , da tok vi Ryfylkebåten fra Stavanger til Sandeid buss til fra Sandeid tilSkånevik for der å bli hentet med skyssbåten til Melkevik. Det var gården til min mors familie. Reisen var i seg selv full av opplevelse. Men fet å være på Melkevik med brødre, fetter og kusiner er et minne som nok har preget meg mest i mitt liv.

At Tom Tvedt også driver med dykking, det visste kanskje ikke alle. Nå vet flere dette. Foto: Privat

4. Hva synes du er det beste ved å ha ferie? Klarer du da å koble ut alt annet ?

– Jeg klarer aldri å koble helt av. Men jeg klarer å legge ting litt på vent oppe i hodet mitt.