STREIKEN: I et brev datert 15. september til kommunens politikere, ønsker Cathrine Larsen bygdas politikere på banen.

Hun stiller blant annet spørsmål om hvem i kommune som har gitt støtte til KS. For slik hun har sett har ikke saken vært oppe til noe politisk behandling.

— Første brev vi sendte ut var datert 21. juni, nå etter sommerferie synes vi det er rart at vi enda ikke har fått noe svar, sier hun til Randaberg24.

I brevet står det blant annet følgende.

Etter at Riksmeklingsmannen kom med forslag til løsning i årets tariffoppgjør, ble dette stemt ned av lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Skolenes Landsforbund og Lektorlaget. Samme forslag ble også sendt ut til kommunene for uttalelse.

Utdanningsforbundet Randaberg undrer seg over at det ikke finnes spor av noe politisk vedtak om dette, verken i protokoller fra formannskapsmøter eller kommunestyremøter.

Utdanningsforbundet står i en vanskelig konflikt, en konflikt vi hadde håpet ville løse seg raskt. Men vi har en motpart som ikke viser vilje til forhandling, og vi trenger derfor at politikerne viser ansvar. En tvungen lønnsnemnd vil føre til svekket tillit mellom partene i lang tid. Dette vil gå ut over både dagens og fremtidens elever.

En tvungen lønnsnemnd vil føre til svekket tillit mellom partene i lang tid. Dette vil gå ut over både dagens og fremtidens elever.

Skal dere satse på elevene, må dere satse på lærerne.