STENGT: SISTE: Tunnelene er åpnet, men med redusert fart - klokken 11.14.

Dette skjedde:

Byfjordtunnelen og Mastrafjordtunnelen er stengt. Først var det Byfjordtunnelen som ble stengt tidligere i morges, rundt klokken 08.40.

Nå er tunnelen stengt igjen, for først var det en taxi som fikk stopp, men i den andre enden av tunnelen fikk en kranbil stopp. Det er nå bilberger inne for å hente ut kranbilen og tunnelen er stengt igjen, klokken 09.30.

Klokken 09.45 er tunnelen fortsatt stengt og mengden av ventende kjøretøy begynner å bli ganske mange.

Aftenbladet skriver at det er to servicebiler inne i tunnelen for å bidra.

Køen av kjøretøy har passert rundkjøringen ved Randaberg videregående skole - og nærmer seg Eiganestunnelen på Tasta. På andre enden, ved Sokn er det også svært lange køer av biler, nærmest helt til Mastrafjordtunnelen. Sistnevnte tunnel er også stengt, for å forhindre kø i tunnelen, melder vegvesenet.

Vegvesenets kart står det at Byfjordtunnelen kan bli stengt frem til klokken 11.30, men dette er i aller høyeste grad usikkert.

Det meldes at politiet er på vei for å dirigere trafikken – og da vil tunnelene bli åpnet med redusert fart. Entreprenører er også vei, etter halvannen time med stengt tunnel.

Det er også køer på andre veier, som en del av Harestadbakken og Dusavikveien.

I rundt halvannen time har kjøretøyene ventet på åpning - nå av to tunneler. Foto: Statens vegvesen

Svært mange av dem som står i kø skal videre med ferje fra Mortavika. I øyeblikket er det kun de som er på andre siden av tunnelen, de som bor på Finnøy og Mosterøy som kan dra dit.

Det er nemlig tomt for biler ved og på oppstillingsplassen.

I Mortavika er det meget god plass når tunnelene er stengt. Foto: Statens vegvesen