HELSE: I formiddag gikk startskuddet for den 14. livsgledeuka, noe som betyr at det neste år er 15 år siden Elsa Vistnes & gjengen skapte livsglede for første gang i bygda. De eldre begynte å strømme på allerede en time før programmet startet, og det var såpass fullt i kirkestuen til slutt at flere måtte sitte på stoler i gangen.

Som en del av åpningsprologen til festivalsjefen ble det sett tilbake på fjorten år med alt i fra tegnekonkurranse for Solbakken barnehage, helikoptertur og livsgledeball på Viste strandhotell.

— Følte jeg nettopp stod her og ønsket velkommen til livsgledeuken, nå er vi tilbake igjen. Det er mange historier jeg kunne fortalt, mye livsglede har vi fått i årenes løp og livsglede er en kvalitet de fleste ønsker å ha, sa Elsa og avsluttet.

— Vi er heldig å ha med «De gule englene», disse førsteklassingene fra helse og oppvekst ved Randaberg videregående skole med oss i dag, og med det ønsker jeg dere velkommen til en ny uke med livsglede i bygda.

Amund Jaatun imponerte med «Spanish Romance» på guitar. Det var hans mor Irene Vika Jaatun som hadde overtalt sin sønn til å begynne å spille gitar, noe som falt i smak hos Amund. Foto: Simen Ingemundsen

Som en del av programmet ble det servert kaffe og kringle på bordene, og Amund Jaatun bød på klassisk gitar, mens statsforvalter Bent Høie kåserte om «Et aldersvennlig samfunn». Det var med andre ord et skreddersydd program, akkurat passelig for de oppmøtte. De flere titalls publikummerne storkoste seg gjennom formiddagstimene i kirkestuen.

Bent Høie kåserte om «Et aldersvennlig samfunn» til stor beundring blant publikum. Foto: Simen Ingemundsen

Disse møtte opp på åpningen av livsgledeuken, kanskje du ser noen du kjenner?