LESERBREV: — Jeg fikk lyst til å kommentere på artikkelen «Spennende med gratis buss, men vi prioriterer annerledes», der ordføreren intervjues og skryter av satsingen de gjør på skolen, slik begynner innsender Bent Rugsveen sitt leserbrev.

Han har selv barn på Goa skole, og opplever ikke satsingen på skole som den helt store.

Har lyst til å trekke frem et eksempel der kommunen har bestemt at åpningstidene på alle SFO i kommunen skal reduseres. Fra høsten av åpner SFO klokken 07.30 istedenfor klokken 07.15 som nå. (Jamfør også Stavanger Kommune som tilbyr gratis SFO for førsteklassinger). Det vil si at det for min del, og alle andre som må følge barn på SFO, vil være fysisk umulig å ankomme Forus til klokken 08.00 ved å benytte kollektivtransport.

Fra høsten av er jeg tvunget til å kjøre bil på grunn av dette. Bussrute X76 som går mellom Randaberg og Kvadrat (med en svipptur innom Kvernevik og Universitet), og forlenger min gjennomsnittlige reisetid med en time per dag.

— Min erfaring er at det på en vanlig arbeidsdag er to passasjerer i bussen når den passerer Goa Skole.

Jamfør SSB så er tomme dieselbusser en miljøversting hva gjelder utslipp per passasjer per kilometer. Anslagsvis bruker en dieselbuss fem liter per mil.