Se opp for tørke fram til sankthans

De neste to ukene kan det bli veldig tørt i Sør-Norge.

Dette kartet viser brannfare utendørs.
  • Per Thime
Publisert:
#Rogaland - Skogbrann- og naturbrannfaren er stigende i vårt dekningsområde. Nytt fra siste tweet om skogbrannfaren, er nå hele Rogaland i gul (noe fare), samt deler av Hordaland (noe fare). Området Sør-Rogaland er fortsatt rødt (fare). Utvis særdeles forsiktighet ved bruk av ild https://t.co/sQjSUvv4Ec

TØRKE: Det er oransje varsel for brannfare utendørs - og det fortsetter trolig også her i distriktet i lange tider.

– Mange steder vil det ikke komme regn i det hele tatt de neste to ukene, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga til Nationen.

Det kan utvikle seg noen ettermiddagsbyger, men de vil være veldig lokale, opplyser meteorologen.

– I de indre strøkene kan man få intense tordenbyger, men de vil være veldig lokalt og ikke treffe alle steder, sier han.

Årets prognoser viser at det er høyere prognoser for tørkesommer. Juni og august er de to månedene hvor faren for tørke er størst. Faren er litt mindre i juli.

– Det er snakk om sør for Dovre hvor vi kan se tendenser til et værskifte. I disse områdene er det mer sannsynlig at vi får tørre perioder enn det vi pleier å få, sier Haga.

Mot slutten av juni er det en liten tendens til at høytrykket i sør svekkes og erstattes med lavtrykk.

– Det er sankthans-helgen vi trolig vil få en omlegging i værsituasjonen. Om den kommer tidsnok og om det er noe særlig nedbør i omleggingen, gjenstår å se.

(©NTB)

Dette er Randaberg for de neste ni dagene. Ikke nedbør i sikte i det hele tatt.
Publisert: