FLYKNINGER: Kel Tighe i NAV melder at det så langt i 2023 er bosatt 56 ukrainere, i tillegg 10 personer fra andre land. Til sammen er 66 flyktninger bosatt i 2023. I 2022 bosatte Randaberg kommune 158 personer, og det er gjort avtaler om å bosette 22 personer de neste ukene.

Dette skriver NTB om bosettingen på landsbasis

Over 14.000 flyktninger er bosatt i norske kommuner i første halvår av 2023. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet vil bosette 38.000 flyktninger i år.

— Det er flott å se at bosettingsviljen til kommunene fortsatt er så stor. Så lenge den brutale krigen pågår i Europa, skal vi fortsette å stille opp. Det gjør norske kommuner i aller høyeste grad, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en pressemelding.

Viken og Vestland fylker har tatt imot flest flyktninger, med de store byene Oslo, Bergen og Stavanger som bosetter flest i antall.

Sett i forhold til folketall er det flere mindre kommuner som leder an. Hjartdal, Leirfjord, Rendalen og Nore og Uvdal har bosatt over 5 prosent av eget innbyggertall.

— De som bosetter ut over opprinnelig anmodning, mottar et ekstra tilskudd. Vi innfører en ordning med tilskudd til utleieboliger og utvider tilskuddet til norskopplæring til de som har behov, slik at kommunene klarer å opprettholde jobben som allerede gjøres, sier Persen.

(©NTB)