LESERINNLEGG: Jeg vil først av alt takke tredje kandidaten fra Randaberg Høyre for å ha svart på mitt innlegg, selv om svaret er preget av usannheter og feil bruk av fakta. Svaret hans hjelper oss ikke i å belyse forskjellene mellom partiene, noe som er viktig for velgerne.

Jeg stiller til valg her i Randaberg, da er det viktigste for meg og si hva Arbeiderpartiet vil, men også og si fra hva konsekvensen kan bli med Høyres politikk. Åpenhet og ærlighet i diskusjoner er avgjørende, uansett hvilket parti man tilhører. Velgerne vil huske hvordan vi håndterer våre ytringer og argumenter. Håper jeg!

Innlegget fra Høyres kandidat inneholder påstander og antagelser som ikke er korrekte. Slike metoder brukes ofte når man mangler gode argumenter. I tilsvaret fra Høyre er det også direkte feilinformasjon og misbruk av fakta.

På mitt spørsmål om hvor mange LO-medlemmer som stiller for Høyre, blir det svart fra Fredrik Myklebust Iversen, Høyres 3. kandidat fra Randaberg, med at "Selv om Bogucki hevder at LO-medlemmer ikke stiller for Høyre" – hmm... Har jeg virkelig sagt dette? Nei, det har jeg ikke!

Når det henvises til enkelte unntak, og personlige tilknytninger til LO, så overser en hovedpoenget om at LO-medlemmer tradisjonelt sett ikke nødvendigvis støtter Høyre. Jeg har vært tillitsvalgt i LO i mange år, jeg vet hva våre medlemmer er opptatt av, og jeg vet hvilke partier som støtter oss i våre kamper.

De fleste saker som fagbevegelsen har jobber for, har ikke kommet på plass med hjelp av Høyre. Tvert imot! Det er Arbeiderpartiet og de rødgrønne partiene på stortinget som har hjulpet oss i vår kamp.

Vi i fagbevegelsen mener vi skal trygge velferden, og vi vet at det er i fellesskap vi løser de store utfordringene. Vi vet at heltid gir en tryggere og mer forutsigbar hverdag. Vi bekjemper hver eneste dag, sosial dumping, satser på faste jobber fremfor å innleie og vi tar kampen mot et arbeidsliv med lave lønninger og dårlige arbeidsforhold! Vi tar inn over oss folk bekymringer – enten det gjelder en samfunnsmodell som slår sprekker, uverdige forhold i eldreomsorgen, et a-lag eller b-lag i arbeidslivet eller økende forskjeller.

Sammen med Arbeiderpartiet og de rødgrønne partiene har LO fått på plass bl.a

• Dobling av fagforeningsfradraget.

• Pensjon fra første krone.

• Styrket retten til heltidsstilling.

• Fjernet den generelle adgangen til midlertidig ansettelse.

• Strammet inn adgangen til å benytte innleie fremfor å ansette direkte.

• Karensåret er borte, arbeidsavklaringspenger (AAP) er nå forlenget.

• Ferietillegget på dagpenger er gjeninnført.

• Ungdomsgaranti, flere læreplasser, politikk mot sosial dumping.

Jeg er ikke interessert i å spre usannheter, men jeg erkjenner at ikke alle deler samme tilnærming. Jeg tror den eneste sannheten i svaret fra Høyres kandidat, er at Høyre etablerte A-krimsentre. Men da må jeg spørre – hva har dette med reduksjon av ufrivillig deltid å gjøre? Jeg har gjennom mitt daglige arbeid, samarbeidet tett med A krim og har en god forståelse og innsikt i hvilke arbeid de gjør og viktigheten av det. Jeg vil anbefale Høyres kandidat og lese om hva ufrivillig arbeid innebærer, og hva A-krim jobber med.

Det er også rart at du hevder at Ernas fem punkter ikke ble omtalt i innlegget. En lenke ble faktisk inkludert i teksten, slik at alle hadde muligheten til å lese dette.

Jeg har alltid prøvd å være ærlig og unngå å spre feilinformasjon. Jeg ønsker en oppriktig dialog der vi kan ha forskjellige meninger, samtidig som vi har respekt for hverandre. Det er flott at avisen gir oss sjansen til å dele synspunktene våre, og jeg håper at vi kan ha en konstruktiv diskusjon som er klar og fri for usannheter. Det fortjener våre velgere.

Med vennlig hilsen Marek Bogucki Arbeiderpartiet og LO